OpenSea offer för en bugg, ägare av NFTs rånade

Uttråkade apor

Genom att dra fördel av ett tekniskt fel i OpenSea-plattformen, världsledande inom köp och försäljning av NFT
, en (ganska smart) återförsäljare lyckades få tag på flera icke-fungibla tokens, de berömda Bored Apes. Noteringsregler medför kolossala kostnader på plattformen, varför vissa säljare har förbisett säkerheten. En stor oro för att blockchain-experter inte riktigt kvalificerar sig som ett hack, utan som ett bedrägligt köp.

Open Sea-plattformen, med en köpvolym på 13 miljarder dollar, ville inte kommentera dessa brister som redan observerats i början av december.

En “bugg” i OpenSea-plattformen som utnyttjas av den illvilliga köparen

Den galopperande tillväxten av NFT lockar alla önskningar, och det är den berömda samlingen av Bored Ape Yacht Club som återigen har betalat priset. Totalt köptes åtta av dessa virtuella primater för en bråkdel av sitt pris natten den 24 januari och såldes vidare till ett mycket högre pris av en opportunistisk återförsäljare.

NFT-ägaren “TBALLER.eth” twittrade upprörd när han såg att hans Bored Ape #9991 såldes utan hans samtycke för 0,77 ETH, en slant jämfört med hans grundinvestering. Den bedrägliga köparen sålde sedan den för över $192 000. Operationen upprepades 7 gånger på tre anonyma plånböcker, totalt nästan 1 miljon dollar i vinst.

Ett kryphål i noteringssystemet möjliggjorde detta stunt, eftersom OpenSea vanligtvis tar ut en stor avgift när en säljare vill återlista sin NFT på plattformen. Vi talar här om flera tusen euro som används för att finansiera energiutgifter, och de flesta har ingen lust att släppa taget om dem.

Inga kommentarer från plattformen ännu

Dessa transaktioner är inte hackande, och grundaren av Eliptic, en blockchain revisionsbyrå, säger att incidenten är precis som ” kryphål än en plattformsbugg “. Faktum kvarstår att många ägare av virtuella apor (eller andra videospelsunderverk) bär bördan av plattformens invecklade regler, utan att kunna erbjuda dem en återbetalning.

Dessutom ville Open Sea inte kommentera efter dessa oönskade transaktioner, medan felet noterades på sajten i slutet av december. NFT-flyg, och särskilt Bored Apes, har blivit en stamgäst på plattformen. I början av december försvann nästan 8 sådana NFT, innan transaktionerna slutligen frystes av sajten.

Om samma ämne:
En användare kapar 10 000 NFT för att göra ett konstverk som fördömer “högerklickssyndromet”

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button