Onyx Boox lanserar tre nya e-läsare i storformat (och en stor mjukvaruuppdatering)

Onyx läslampor 2021 © Onyx Boox

Absolut, ingenting verkar kunna stoppa uppkomsten av det kinesiska varumärket Onyx Boox. Efter att ha förnyat sitt Nova-sortiment med modellerna Nova3 färg
och Nova Air
vi bevittnar nu ankomsten av tre nya e-läsare
10 tum och mer: Note Air2, Max Lumi2 och Note5.

Och som om det inte vore nog så passar Onyx Boox på att lansera nya tillbehör till sina flaggskeppsläsare samt en stor mjukvaruuppdatering. Det är snart jul innan tiden!


Framför allt tekniska förfriskningar

Den första e-läsaren som Onyx presenterade i går var Note Air2. Som namnet antyder tar den över från den utmärkta Note Air som lanserades i slutet av 2020. Nykomlingen behåller den midnattsblå och orangea designen från sin föregångare, samt sin stora tunnhet på 5,8 mm. Skalet är fortfarande aluminium och glasskärmen. Det finns också Kobo Forma stil handtag, mycket användbart tillsammans med gyroskopet.

Hittills inget nytt, det var redan utmärkt på den första modellen. Onyx har därför arbetat med den magnetiska pennfästet som var ganska problematiskt på första generationens Note Air. Note Air2 drar också nytta av fördubblad lagring till 64 GB. Den får också 1 GB RAM och mer för att gå upp till 4 GB. Detta bör säkerställa mycket bra prestanda, liknande den för den första Max Lumi-generationen. Processorn har också fått se över, men Onyx anger inte vilken modell det är. Märket lovar helt enkelt bättre prestanda än på den gamla modellen.

Angående den nya Note5 är detta också en teknisk uppdatering av Note3. Läsaren behåller sitt 10,3-tumsformat, men pryds av ett aluminiumskal i samma toner som på Note Air2. Det vinner på att passera ett gyroskop såväl som ett större 5 000 mAh batteri, istället för 3 000 mAh tidigare.

Max Lumi2 behåller å sin sida sin enorma 13,3-tumsskärm, men genomgår en skön bantningskur med en tjocklek som liknar den hos Note Air2. Den mycket stora formatläsaren blir ändå kraftfullare än den första generationen med att bära 6 GB RAM mot 4 GB tidigare. Internminnet förblir fast på 64 GB, vilket redan är mycket stort för en e-läsare. Gyroskopet dyker upp till glädje för fans som kommer att kunna dra full nytta av den nya firmware 3.2 som utvecklats i samband med lanseringen av dessa tre nya läsare.

Granskad och korrigerad programvara

Om hårdvaruförändringarna är små för Note Air2, Max Lumi2 och Note5, verkar programvaran som skapats av Onyx Boox ha varit föremål för stor omsorg. Version 3.2 av firmware verkar alltså mycket lovande!

Onyx läslampor © Onyx Boox

Ägare av Onyx-läsare kommer därför snart att dra nytta av ett omarbetat gränssnitt med omarbetade ikoner, mer kompletta och mer tillgängliga inställningsmenyer. Läget “delad skärm” kommer nu att kunna användas vertikalt och inte bara i liggande läge. Onyx passar även på att lansera BOOXDrop, en filöverföringstjänst via lokalt nätverk som ska förenkla sändning/mottagning av dokument mellan läsaren och PC:n.

Den inbyggda applikationen dedikerad till att göra anteckningar förbättras ytterligare med tillägg av nya parametrar för mallar. Det kommer till och med att vara möjligt att sätta upp till fem olika gruvinställningar som favoriter för snabbare åtkomst. Som grädde på moset, Onyx förbättrar avsevärt kompatibiliteten för sina läsare med tredjepartsapplikationer. Detta gör att du kan använda OneNote, Evernote och WPS med pennan lika effektivt som den inbyggda applikationen.

Som alltid kommer märkets äldre modeller också att dra nytta av 3.2-uppdateringen under de kommande månaderna, där Onyx tillhandahåller upp till tre års mjukvarusupport för sina läsare.

Pris och tillgänglighet

De tre nya e-läsarna från det kinesiska varumärket kommer att vara officiellt tillgängliga för förbeställning från den 27 oktober. Priset är satt till $499 för Note Air2 och $549 för Note5. Onyx har ännu inte kommunicerat priset på Max Lumi2 men det ska ligga runt 879 dollar ungefär, som för första generationen.

Boox Pen Plus och Pen2 Pro pekpennorna – modell med ”suddgummi” – har ännu inte ett aviserat pris. Vi hoppas bara att de fortsätter att integreras med märkets e-läsare och inte säljs separat.

Källa: Onyx Boox pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button