OnlyFans upphäver sitt beslut att utesluta explicit sexuellt innehåll från sin plattform

Endast fans

Mellan pengar eller porr verkar OnlyFans inte längre behöva välja. Det sociala nätverket, känt för att ansluta internetanvändare och erbjuda designerinnehåll till försäljning mot en avgift, har vänt sitt beslut att förbjuda explicit sexuellt innehåll från sin plattform.

Inför protester från skapare av styggt innehåll under hela veckan, som förlorade med beslutet från OnlyFans ett effektivt sätt att tjäna pengar, slutade det sociala nätverket med att ändra uppfattning.

Läs också:
OnlyFans kommer att förbjuda pornografiskt innehåll från sin plattform i oktober

Pressen från banksektorn kommer därför inte att ha räckt

OnlyFans, halvvägs mellan ett socialt nätverk och en plattform för att dela och sälja olika innehåll, hävdar 130 miljoner användare över hela världen och nästan två miljoner innehållsskapare. Men medan företaget som grundades 2016 i Storbritannien försökte samla in nästan en miljard dollar, fick det en uppsägning från många aktörer inom banksektorn i juni förra året.

Orsaken ? Många kreatörer erbjuder explicit sexuellt innehåll till internetanvändare som vill ha det för pengar, vilket inte passar banksektorn, särskilt i USA.

På ekonomisk skala uppmuntrade en potentiellt ökad risk för bedrägerier och, på politisk nivå, påtryckningar från konservativa kretsar potentiella bankpartners att pressa OnlyFans att revidera sin kopia om de ville dra nytta av finansiering. Men nu höjdes många röster den här veckan när plattformen meddelade att den förbjuder explicit sexuellt innehåll från 1eh nästa oktober.

I en tweet meddelade OnlyFans slutligen att de skulle ompröva sitt beslut efter att ha erhållit garantier från sina finansiella partners. Om företaget inte förklarar orsakerna måste den potentiella förlusten av ett visst antal besökare på plattformen ha vägt i balans.

Är detta tillräckligt för att återställa innehållsskapare och deras publik? Framtiden får utvisa. Under tiden verkar förtroendet brutet, som svaret på OnlyFans tweet ovan.

Källor: Världen
, Endast fans

Relaterade Artiklar

Back to top button