Onlinehandel: mardrömmen har precis börjat, akta dig för megabluffen

Situationen uppdaterades för en vecka sedan angående bedrägeri på nätet det var redan pinsamt i sig, med toppar på 170 fall och 5 miljoner förluster i akuten för offren. Och detta är bara en liten del av uppgifterna, med tanke på att dessa är undersökningar begränsade till territoriet baserat på de första åtta månaderna av 2022. Med tanke på trenden och den ständiga spridningen av näthandelmånader förväntas vara fruktbara för brottslingar och mycket mer kritiska för offren. Vad händer? För att belysa det faktum att det finns Alessandra Belardininy chef för post- och kommunikationspolisen.

Onlinehandel: Hur fungerar bedrägeri?

Belardini rekommenderar att du stannar med vidöppna ögon och till fråga innan du går in på investeringar som lovar omedelbara och exceptionella vinster. Detta beror på att gudar cirkulerar i nätverket falska mäklare som kontaktar offren, (särskilt de över 65), med baner på sociala nätverk eller på telefonen. Enligt utredarna investerar hackare initialt små summor som t.ex 200-300 euroleder offret på farliga portaler.
Sedan, efter inbjudan till offret att öka investeringarna, så fort hon ber om att tjäna pengar på en del av intäkterna, försöker brottslingen på alla sätt övertyga henne att inte göra det och om hon insisterar på det.hackaren försvinner.

Varje dag kommer det rapporter om hemmafruar, pensionärer, hantverkare som har förlorat häpnadsväckande siffror till bedragare, till och med nått 500 tusen euro i förluster i Bologna. I alla fall, för alla behov, tillhandahåller polisen online polisstationsom du kan kontakta när som helst på dygnet också via e-post.

Relaterade Artiklar

Back to top button