Onlinebedrägerier: se upp! Bankerna, i händelse av vishing, måste kompensera

En stor vändpunkt för alla byteskontoinnehavare som inte längre behöver känna sig ensamma. Det finns ingen historia, den bankeri fall att vishingär skyldiga att kompensera som blev offer för bedrägerier på nätet. Det var just denSkiljedomare för finansiell bankverksamhet. Här är alla detaljer.

Banken kan hållas ansvarig i vissa fall av bedrägerier på nätet

“Vi följer missöde av en konsument som först var offer för vishing och sedan förfelaktig inställning av din bank, sa han Ivano Giacomellirikssekreterare i Koderen förening som hjälper konsumenter mot bedrägerier på nätet.

Men vad är vishing? Det är en av många onlinebedrägerier som äger rum via telefon. En bankkund nås via ett telefonsamtal. På andra sidan luren finns en operatör som ja låtsas anställd hos det kreditinstitut där offret har aktiv bankkonto. Och det är just för hans skull som kriminell han säger att han märkte en serie onormala inloggningar. Lägger alltså in larm användaren, genom en Oscars övertalande teknik, övertygar honom om det med honom kommer att lösa problemet. Instruktionerna kommer faktiskt att starta en överföra med hela summan närvarande på kontot hos en mottagare som aldrig funnits.

Inga fler fraser som: “vi har inget ansvar”

Säg adjö till fraser som: “Vi har inget ansvar“. De som flera kontoinnehavare, som fallit i fällan av onlinebedrägerier, har levererats av sin bank. Detta efter en anmälan till polisen och efterföljande begäran om ersättning till kreditinstitutet. Men Kassationsdomstol beslutat att banken ska ersätta offret. Utan om och men.

Uppenbarligen kommer han att behöva gå vidare med alla nödvändiga utredningar, men banken kan övervägas ansvarig. Många kommer att undra varför. Det är väldigt enkelt att förklara det. För det första är det för lätt för cyberbrottslingar klona numret banktjänsteman med systemet VoIP. Dessutom har systemen för säkerhet de borde vara okränkbara för dem som utövar bedrägerier online.

Var försiktig om du är kund hos dessa banker, risken för vishing är mycket stor.

Relaterade Artiklar

Back to top button