OnePlus Nord 2 kommer snart, märkets första smartphone utan Qualcomm-chip

OnePlus North © © OnePlus

OnePlus 2 kommer att leverera en MediaTek Dimensity 1200 SoC graverad i 6 nm och blir den första smart telefon från tillverkaren att klara sig utan ett Qualcomm-chip. Släpps planerad till andra kvartalet 2021, efter OnePlus 9-seriens enheter.

Medan tillkännagivandet av OnePlus 9-serien är nära förestående, förbereder tillverkaren också mindre välutrustade, men mer prisvärda smartphones för att komplettera sin senaste Nord-linje.

Läs också:
OnePlus 9: märket ger oss ett möte den 8 mars

OnePlus får marker från MediaTek, en första

Enligt Android Police, med hänvisning till pålitliga källor, kommer OnePlus Nord 2 att lanseras under andra kvartalet 2021 för att ta över från den första OnePlus Nord, som hade sin lilla framgång på vissa framväxande marknader som Indien.

Vi får också veta att OnePlus Nord 2 kommer att vara utrustad med en SoC Dimensity 1200 från MediaTek ingraverad i 6 nm. Det här blir första gången som OnePlus inte använder ett Qualcomm-chip i en av sina mobiler.

Den första OnePlus Nord, från 2020, var redan den första OnePlus-smarttelefonen som inte levererade en premium 800-serie Snapdragon. OnePlus Nord N10 och N100 följde sedan denna trend.

Läs också:
OnePlus kan lansera sin OnePlus Watch smartwatch denna månad

Ett bra pris-prestanda-förhållande

SoC Dimensity 1200 är 5G-kompatibel, så OnePlus Nord 2 kommer att ha stöd för den senaste generationens mobilnät.

Chipet har ett särskilt intressant förhållande mellan prestanda och pris som väl motsvarar det förslag som OnePlus siktar på med sitt Nord-sortiment.

MediaTek har förbättrats mycket på sistone, speciellt sedan introduktionen av Dimensity-chips. En smartphone utrustad med en MediaTek SoC är inte längre nödvändigtvis synonymt med en lågeffekts enhet på nybörjarnivå. Märken som Xiaomi, Oppo och Vivo har också börjat leta efter konkurrenten Qualcomm för sina mellanklassenheter.

Källa: Android Central

Relaterade Artiklar

Back to top button