OnePlus lanserar appen Clipt, för att dela filer mellan alla dina enheter

Databas

Tillverkaren av smartphones OnePlus har precis presenterat verktyget Clipt, skapat för att göra det så enkelt som möjligt att dela dokument, texter, foton och länkar mellan terminaler.

OneLab, OnePlus senaste mjukvaruutvecklingsteam, presenterade denna vecka appen Clipt, som syftar till att göra delning mellan Android, macOS och Windows enklare. Verktyget är nu tillgängligt på Android och Google Chrome. iOS-versionen är fortfarande under utveckling.

Läs också:
OnePlus: försäljningen ökade med nästan 400 % i Europa under det senaste kvartalet

Enkel plattformsoberoende delning, oavsett operativsystem

Clipt-programvaran är i linje med molndelningsverktyg, som DropBox eller Google Drive. Styrkan i denna applikation? Det är extremt enkelt att använda: du kopierar ett dokument och det finns omedelbart på alla dina andra terminaler.

Clipt designades för att göra länken mellan en smartphone, en surfplatta eller en dator. Applikationen kan dock också hantera utbyten mellan operativsystem. En stor tillgång som kommer att intressera alla som använder flera plattformar.

För att använda den här programvaran laddar du bara ner den till dess olika terminaler och ansluter till Google Drive. På Google Chrome måste du klicka på filen du vill dela, välj “Kopiera” och sedan “Skicka”. På en smartphone måste du välja objektet, klicka på “Dela” och sedan på “Klipp”.

Läs också:
Spotify introducerar nya delningsalternativ

En säker app

Clipt använder sina användares Google Drive och begär därför läs- och skrivbehörigheter. Programvaran förlitar sig på ett system med temporära mappar och laddar bara ner de filer som den skapar. Det finns heller ingen anledning att oroa sig för lagringsutrymmet på din Google Drive: Clipt behåller bara de senaste 10 nedladdade objekten.

För säkerhets skull krypteras sändningarna systematiskt. Användaren är därför den enda som känner till innehållet i de filer han delar. Naturligtvis kan OnePlus inte komma åt denna data.

Applikationen är fortfarande ny, vissa buggar och synkroniseringsproblem är att beklaga. OneLab-teamet arbetar dock varje dag för att förbättra programvaran, vars användbarhet inte kan förnekas.

Om du vill upptäcka det här verktyget kan du hitta det gratis i din Play Butik samt i avsnittet Tillägg i Google Chrome. Du behöver inte en bärbar dator av märket OnePlus för att använda Clipt.

Bästa fildelningsappar (Smartphone till Smartphone Transfer)

De dagar då vi skickade filer mellan två telefoner via Bluetooth eller, ännu värre, via infraröd är förbi. Nu finns det många smartphone-till-smartphone fildelningsappar. Vi inbjuder dig att upptäcka vårt urval!
Läs mer

Källa: Telefon Arena

Relaterade Artiklar

Back to top button