OnePlus blir ett undermärke till Oppo, den förutsedda sammanslagningen realiserades äntligen

OnePlus Nord CE 5G

OnePlus-team integrerar Oppo-team för att effektivisera kostnaderna och förbättra produkter och mjukvarutjänster. Men OnePlus-märket som vi känner det kan mycket väl förändras i framtiden, eftersom det konkurrerar med Oppo.

I januari förra året slog OnePlus och Oppo samman sina forsknings- och utvecklingsavdelningar, vilket föreslog en framtida absorption av den första staden till förmån för den andra. Och det är nu officiellt: de två tillverkarna som tillhör BBK-gruppen går samman.

Läs också:
Oppo och OnePlus slår samman sina FoU-avdelningar

En sammanslagning som vi fortfarande vet lite om

I ett blogginlägg förklarar Pete Lau, medgrundare och VD för OnePlus, att denna sammanslagning mellan de två enheterna kommer att tillåta ” skapa ännu bättre produkter och ge stabila programuppdateringar till användarna snabbare.

Vi har integrerat ett antal av våra team med Oppo för att bättre effektivisera vår verksamhet och dra nytta av ytterligare delade resurser påminner Pete Lau och syftar på det första partnerskapet mellan de två varumärkena. ” Efter att ha sett den positiva effekten av dessa förändringar bestämde vi oss för att ytterligare integrera vår organisation med Oppo han fortsätter.

Läs också:
Oppo säljer nu fler smartphones än Huawei i Kina

Samla krafter mellan Oppo, OnePlus… och realme

Han specificerar ändå att OnePlus kommer att fortsätta att fungera oberoende. Naturligtvis ska dessa ord tas med en nypa salt, och det är utan tvekan en fråga om att lugna fansen och gemenskapen av OnePlus.

I verkligheten kommer OnePlus sannolikt att vara en del av en mycket mer global strategi och bli ett undervarumärke till Oppo, som realme redan är. Som en påminnelse har Pete Lau varit i spetsen för Oplus sedan september 2020, ett företag som övervakar både Oppo, OnePlus och realme-projekt.

Vi kände att den här sammanslagningen kom på långt håll, och vi kan förutse det faktum att OnePlus så småningom kommer att sluta producera premium-smartphones för att fokusera på sina mer överkomliga North-serier, avsedda för bland annat Indien. Tillräckligt för att lämna utrymme för Oppo, som bättre kommer att kunna ockupera high-end-fältet, särskilt i Europa.

Källa: OnePlus

Relaterade Artiklar

Back to top button