OnePlus 9 Pro togs bort från Geekbench, fuskade OnePlus?

oneplus 9 pro skärm

Manipulerade OnePlus poängen för OnePlus 9 Pro och OnePlus 9 på riktmärken? Beteendet av smartphones och deras användning av Snapdragon 888-chipfrågan.

Benchmarkplattformen Geekbench, som bland annat används för att mäta prestanda hos smartphones, har beslutat att ta bort OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro från sina rankningar efter en utredning avAnandTech på enhetens chipbeteende. Geekbench menar att detta kan liknas vid benchmarkmanipulation.

Läs också:
OnePlus blir ett undermärke till Oppo, den förutsedda sammanslagningen realiserades äntligen

Chrome, Facebook, WhatsApp… Snapdragon 888 går långsamt

Enligt testerna avAnandTech, OnePlus 9 Pro begränsar många populära applikationer, som Chrome, TikTok, WhatsApp, YouTube, Snapchat, Facebook, Zoom eller Instagram. Dessa går inte till det bästa av funktionerna hos smartphonen, vars SoC Snapdragon 888 bara har lågt bidrag.

Andra applikationer, ofta mindre kända, använder enhetens funktioner med full effekt. OnePlus har faktiskt bestämt en lista över applikationer för vilka chippet inte ska användas till sin fulla potential. Vi vet inte varför, men det kan till exempel vara ett sätt att förbättra mobilens autonomi.

A priori påverkas inte giriga spel. OnePlus kan känna att Snapdragon 888 inte behöver uppgraderas för att ge en bra upplevelse på vissa typer av appar. Cortex-X1, den kraftfullaste kärnan i SoC, utnyttjas mycket sällan.

Läs också:
Den framtida OnePlus Nord 2 kommer starkt att likna OnePlus 9 enligt läckor

OnePlus 9 Pro är begränsad till applikationer, men inte på riktmärken

Men problemet är att riktmärkena inte tar hänsyn till denna underspänning av Snapdragon 888 i dessa scenarier för sina mätningar. Geekbench anser alltså att OnePlus 9 Pro (och i förlängningen OnePlus 9) därför får en poäng som inte speglar användarens verkliga upplevelse och håller på att slå ner.

Det är en besvikelse att se OnePlus-enheter fluktuera prestanda baserat på appidentitet snarare än appbeteende “, Kommunicerar Geekbench.

Vi har därför inte att göra med det största beviset på fusk från en tillverkare för att blåsa upp sina resultat på riktmärkena, men det är fortfarande nödvändigt att knacka på fingrarna på OnePlus, som ännu inte har uttryckt sig officiellt i ämnet.

Källa: AnandTech

Relaterade Artiklar

Back to top button