OneMile B12, den elektriska skotern som förlitar sig på uthållighet

Onemile B12 © OneMile

Onemile kompletterar sitt sortiment av elektriska skotrar med en modell som riktar sig till användare som är känsliga för raffinerade EPDM:er och som behöver en ganska mångsidig och säker resesällskap.

Mellan återkomsten av soliga dagar och de hastigt stigande bränslepriserna kan köpet av ett elektriskt persontransportfordon återuppstå på din önskelista. Om dina inköpskriterier är mer inriktade på en elegant och mångsidig modell, har Onemile B12 några argument att framföra, åtminstone beroende på vilken version du väljer.

Tre versioner erbjuds

Proxi, Classic och Roam: det här är namnen på trion av versioner av B12-familjen. Faktum är att om skoterns rörformade struktur förblir densamma, bör vissa förändringar noteras här och där för att motivera flytten av exklusivare marknader.

Onemile B12 © OneMile

När det gäller gemensamma punkter först, antar B12 ett lönndäck utsmyckat med remsor av halkfria grepp, vilket onekligen ger något ganska sällsynt men inte nytt för denna typ av produkt: Pure Electric hade redan presenterat en mycket liknande designmodell.

Dess design förstärker intrycket av scooterns finess med ett val av ett estetiskt material, där majoriteten av tillverkarna använder plast.

Onemile B12 © OneMile

Tillverkaren hävdar kvaliteten på den rörformade strukturen i ” 4130 krommolybdenstål, ett välkänt material inom cykelvärlden “, kan vi läsa på hemsidan. Vi kommer själva att verifiera omsorgen om kvaliteten på designen under testet!

Dessa första bilder tyder på bra saker, med mantlade och inringade kablar, en hel del svetsar till förmån för böjda rör, stänkskärmar som imiterar kol och, lite extra, en “enarmad” stilgaffel för framhjulet som både är väldigt estetisk och original. För att se om detta påverkar komfort och säkerhet på styret.

Onemile B12 © OneMile

Även på denna punkt borde B12 klara sig bra tack vare sina stora 12-tumshjul utrustade med skivbromsar fram och bak samt luftkammare, vilket borde minska vibrationerna något på denna skoter helt utan fjädring.

Andra argument för dess fördel: dess IPX6-tätning, såväl som dess dubbla skivbromsmekanism, som också utvecklas enligt modellerna. Detta är också fallet med den aviserade autonomin.

Och naturligtvis tre priser

Om du är en vanlig Clubic-läsare har du redan märkt från våra tidigare recensioner av OneMile-produkter att företaget är positionerat på marknaden för kvalitetsprodukter. Onemile S8-skotern är ett exempel, och denna B12 bekräftar det. Glöm det aggressiva pris/kvalitetsförhållandet för en Xiaomi Mi Electric Scooter 3 till exempel: företaget baserat i Frankrike arbetar med mer utarbetade, mer eleganta och även dyrare produkter.

Faktum är att de annonserade priserna för de tre modellerna är följande:

  • Ombud: €1 490
  • Klassisk: €1 649
  • Rum: €1 949
Onemile B12 © OneMile

Det är i huvudsak designen av bromsmekanismen såväl som batteriets kapacitet (och därmed dess autonomi) som förändrar priset på skotern. Alla tre driver en 500 Watts motor som tillsammans med det ursprungliga Panasonic 48V-batteriet borde vara ganska mångsidig. Förvänta dig också konsekvent prestanda beroende på återstående laddningsnivå. Naturligtvis kommer användarens vikt och profilen på vägarna att sätta fart.

Onemile B12 © OneMile

Den första modellen, kallad “Proxi”, är begränsad till en meddelad autonomi på 22 km (vikt 17,5 kg). Räkna 31 km för “Classic” (17,7 kg) och 42 km för “Roam” (17,9 kg). Ett stort löfte därför, som vi hoppas, med tanke på detta prisintervall, kommer att verifieras vid användning. Vi ses mycket snabbt i våra spalter för att upptäcka testet!

Relaterade Artiklar

Back to top button