OneDrive.exe Ingångspunkt hittades inte i Windows 10

En ingångspunkt för programvara är en punkt i ett program som överför kontrollen över en process från operativsystemet till applikationen i fråga. I dagens inlägg ska vi titta på följande fel: OneDrive.exe – ingångspunkten hittades inte(OneDrive.exe – Entry Point Not Found) , som du kan stöta på när du försöker installera eller köra OneDrive på en dator med Windows .

Om du använder Windows 11/10 och startar applikationen, startpunkten är när applikationen är fulladdad och i helskärm, vilket innebär att alla resurser dirigeras till applikationen och inte till Windows OS(Windows OS). Men för att detta ska hända måste Windows 10 framgångsrikt överföra applikationen – i det här fallet applikationen OneDrive-skript.(–OneDrive)

Därför, om ingångspunkten inte hittas, betyder det att filen som krävs för att denna process ska klara är skadad, oläsbar eller saknas. Syntaxen för själva felmeddelandet kommer att berätta exakt vilken fil som saknas, som du kan se i felmeddelandet ovan.

OneDrive.exe-ingångspunkten hittades inte

För att åtgärda ett misstag OneDrive.exe – ingångspunkten hittades inte(OneDrive.exe – Ingångspunkten hittades inte) , har du tre alternativ för att åtgärda problemet:

  1. Återställ OneDrive-cache
  2. Installera om OneDrive
  3. Omregistrera lämplig DLL-fil.
  4. Kontrollera systemfilernas integritet.

Den saknade filen ägs nu OneDrive så att återställa OneDrive (återställa OneDrive) eller avinstallera och installera om OneDrive kommer sannolikt att lösa problemet.

Du kan också använda den kostnadsfria Dependency Walker för att felsöka om ditt program inte kommer att laddas eller om tjänsten inte startar med ett fel som pekar på en viss dll. Du kan ladda ner detta program eller dll från Beroende Walker för att se vilken fil som inte laddas eller vilken modul som orsakar problemet och sedan fixa det. När du har identifierat lämpligt DLL(OneDrive DLL) – OneDrive-filer, du kan registrera om dem och se om det fungerar.

Om det inte hjälper kan du köra en SFC/DISM-skanning.

För enkelhetens och bekvämlighetens skull kan du starta en skanning med hjälp av proceduren nedan.

Öppna Anteckningsbok(Anteckningar) – kopiera och klistra in kommandot nedan i en textredigerare.

@echo off
date /t & time /t
echo Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
echo ...
date /t & time /t
echo Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
echo ...
date /t & time /t
echo SFC /scannow
SFC /scannow
date /t & time /t
pause

Spara filen med ett namn och lägg till filtillägget .fladdermus till exempel; SFC_DISM_scan.bat

Kör batchfilen igen som administratör (högerklicka på den sparade filen och välj ” Kör som administratör”(Kör som administratör) i snabbmenyn) tills den rapporterar fel . (Ingångspunkt för OneDrive.exe)Hittades(Hittat) problem löst.

Och det är det, gott folk!

Läs mer(Läs nästa) : Det gick inte att hitta procedurens ingångspunkt i dynamiskt länkbibliotek.

En ingångspunkt för programvara är en punkt i ett program som ger hand-off kontroll över processen från operativsystemet till applikationen i fråga. I dagens inlägg kommer vi att ta upp följande fel: OneDrive.exe – Ingångspunkt hittades inte som du kan stöta på när du försöker installera eller starta OneDrive på din Windows-dator.

OneDrive Entry Point hittades inte

Om du kör Windows 11/10 och startar en applikation är startpunkten när appen är fulladdad och i helskärm, vilket innebär att alla resurser är riktade mot appen och inte till Windows OS. Men för att detta ska hända måste Windows 10 framgångsrikt överlämna applikationen – OneDrive app, i det här fallet scenario.

Följaktligen, om en ingångspunkt inte hittas, betyder det att filen som krävs för att lämna ut processen är skadad, oläsbar eller saknas. Syntaxen för själva felmeddelandet kommer att berätta den exakta filen som saknas som du kan se på felmeddelandet ovan.

OneDrive.exe Ingångspunkt hittades inte

För att åtgärda felet har du tre alternativ som du kan försöka åtgärda problemet:

  1. Återställ OneDrive-cache
  2. Installera om OneDrive
  3. Omregistrera den berörda DLL-filen
  4. Kontrollera systemfilernas integritet.

Nu tillhör den saknade filen OneDrive, så att återställa OneDrive eller avinstallera och installera om OneDrive kommer sannolikt att lösa problemet.

Du kan också använda gratisprogram Dependency Walker för att felsöka, om ett specifikt program av dig inte laddas, eller om en tjänst inte startar med ett fel som pekar på en specifik dll. Du kan ladda programmet eller dll-filen i Dependency Walker för att se vilken fil som inte kan laddas eller vilken modul som orsakar problemet – och sedan fixa det. När du har identifierat de berörda OneDrive DLL-filerna kan du omregistrera dem och se om det fungerar.

Om det inte hjälper kan du köra SFC/DISM-skanningar.

För enkelhetens och bekvämlighetens skull kan du köra skanningen med hjälp av proceduren nedan.

öppna Anteckningsblock – kopiera och klistra in kommandot nedan i textredigeraren.

@echo off
date /t & time /t
echo Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
echo ...
date /t & time /t
echo Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
echo ...
date /t & time /t
echo SFC /scannow
SFC /scannow
date /t & time /t
pause

Spara filen med ett namn och lägg till .fladdermus filtillägg-t.ex.;

Kör batchfilen upprepade gånger med administratörsbehörighet (högerklicka på den sparade filen och välj Kör som administratör från snabbmenyn) tills den inte rapporterar några fel – då kan du nu starta om din dator och se om problemet med OneDrive.exe Entry Point Not Found har lösts.

Läs nästa: Procedurstartpunkten kunde inte hittas i det dynamiska länkbiblioteket.

Relaterade Artiklar

Back to top button