Omicron, den nya varianten av COVID inspirerar investerare: priset på kryptovalutan Omicron tar fart

kryptovaluta

Det är Omicron-tokenet som skapar rubriker idag: dess värde har verkligen exploderat nyligen och gått från $60 till $750 inom loppet av några timmar. Anledningen till detta framträdande, kommer du att ha förstått, är dess homonym med den nya sydafrikanska varianten av Covid-19 som driver upp värdet på bitcoin samtidigt som du slår ner dina nyårsidéer.

Tillgången var relativt okänd tills nu, innan den steg över 700% i lördags.

Ny säsong, nytt memecoin

Memecoins är alltid ett skolpojkeskämt som slutar med att tjäna mycket (eller förlora mycket) för tusentals kryptovaluta-investerare. Vi vet nu: en tweet från Elon Musk (Shiba) eller fotot av en bedårande valp (DOGE) är tillräckligt för att driva värdet av en tillgång in i stratosfären, om så bara för några timmar eller några dagar. Omicron-tillgången, som lanserades i november, är ett tecken som inte förväntades bli mycket populärt innan upptäckten av en ny variant av COVID-19.

Omicron corner © Coingecko

Erfarenheten visar att det är ganska svårt att förutsäga hållbarheten hos ett memecoin, eftersom en tweet eller en speciell händelse en dag kan förändra situationen. Vem kunde förutse för ett år sedan att DOGECOIN skulle bli så framgångsrik? Omvänt sköt valutor som Squid Game i höjden innan dess utvecklare avdunstade i tomma intet. Allt handlar om mätning, och att investera i föga kända tillgångar som “gör nyheterna” är fortfarande ganska tillrådligt för erfarna investerare.

Källa: CryptoNewsMediaPress

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen (uppdaterad juni 2022)?
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button