Omicron 5 vinner titeln som det mest smittsamma viruset i världen

Med en RT som pendlar mellan 15 och 17 personer, erövrar covid med Omicron 5-varianten titeln som det mest smittsamma viruset i världen.

Omicron 5: Vad kan hända på hösten?

Trots det fina vädret och stekande temperaturerna har omfamnat kängan från norr till söder, verkar Covids grepp ostoppbart med en ny våg i full gång.

En våg orsakad av den nu dominerande varianten i Europa, Omicron 5, som håller på att döpas om till det mest smittsamma viruset i världen.

Med Variabel RT mellan 15 och 17, överstiger mässling och vattkoppor för överföringinnebär detta att potentiellt en positiv person infekterar ytterligare 15-17 i genomsnitt.

Blicken projiceras till hösten där vi skulle kunna bevittna en rejäl explosion av fall. Med sänkningen av temperaturer försvinner skyddet, om än begränsat, som sommarsäsongen erbjuder.

På det medicinska området är oron dock inte stor, tack vare de vapen som hittills gjorts tillgängliga, nämligen vacciner.

Även i närvaro av en iögonfallande ökning av antalet infektioner förblir befolkningen skyddad tack vare den immunitet som förvärvats från en tidigare sjukdom eller genom hela vaccinationskampanjen.

Även om antikroppar tenderar att minska med tiden, den nya bivalenta väntas i september och oktober speciellt designad för Omicron.

Hittills har majoriteten av de positiva patientutfallen varit godartade tack vare det skydd som vacciner erbjuder och kan fortsätta att vara det för alla som vill genomgå den nya kampanjen.

Den bivalenta substansen är designad för att erbjuda skydd mot den ursprungliga Covid-stammen och Omicron-varianten.

Den mest populära strategin för tillfället ger en inbjudan till alla medborgare att följa den nya återkallelsen, med strängare åtgärder för ömtåliga ämnen, äldre och medicinsk personal.

Relaterade Artiklar

Back to top button