Om jag öppnar portar, fungerar Netflix eller Disney+ streaming bättre för mig?

Det första vi ska göra är att förklara hur Netflix-strömning fungerar, eftersom det fungerar på samma sätt som Disney+ och många andra. På så sätt kan vi veta om det är fördelaktigt att öppna portar för att streama Netflix eller Disney+ bland annat.

Så fungerar streaming från Netflix och andra plattformar

Driften av Netflix och många andra plattformar som Disney+ är baserad på användningen av Internet för att överföra deras filmer och serier. Innehåll överförs från servrarna till klientskärmarna, som kan vara en Smart TV, surfplattor eller smartphones.

Denna procedur kan dock inte endast utföras av Netflix, Disney+ eller någon annan plattform. Detta strömmande innehåll följer en rad kanaler:

  1. Innehållet överförs från plattformarnas servrar och är tillgängligt från Internet. Normalt sett placerar Netflix vanligtvis sina egna servrar i operatörens DPC, för att ha minsta möjliga latens och bästa prestanda.
  2. I händelse av att servern inte finns i operatörens nätverk, kommer innehållet att passera från Netflix CPD direkt till Internetleverantörens nätverk och passera genom flera routrar tills det slutligen når våra hem. .

Processen börjar i samma ögonblick som du startar uppspelningen. Sedan kommer Netflix, som har servrar över hela världen, att skicka oss videon på den som är närmast oss när det är möjligt. I det här fallet, ju kortare rutten är, desto högre kvalitet kan vi återge videon med. Det betyder att vi, beroende på avståndet, kan njuta av innehåll från plattformen i 4K, Full HD eller HD.

Så vad Netflix gör är att använda det mest effektiva sättet som möjligt för att dirigera videon genom sina servrar till din ISP. Det bör också noteras att vi är en viktig del, där vår ISP och nätverksutrustning påverkar. Här är de två viktiga saker som vanligtvis har störst inflytande hastigheten som avtalats med vår leverantör, och kvaliteten på routern vi har, och, naturligtvis, peering / transit av vår operatör.

Varför har vi problem med streaming?

För att se multimediainnehållet är det första vi måste göra att upprätta kommunikation med Netflix-servrarna, och därefter måste den överföra det via vår operatörs nätverk till ditt hem. Om ditt nätverk upplever avmattning eller problem med kapacitetsmättnad kommer din streamingupplevelse att bli lidande.

En annan faktor som kan påverka negativt är att routern, liksom den extra utrustning vi har, inte är tillräckligt bra för att återge innehållet på våra skärmar. Från RedesZone, ett praktiskt råd som vi ger är att om du har routern nära Smart TV:n, anslut den med nätverkskabel.

Om det inte finns några större hinder kan man se videon direkt på skärmen utan problem. Anslutningen av din hemleverantör, modem eller router, antalet anslutna enheter i ditt hem och annan aktivitet på din internetanslutning kan påverka kvaliteten på videon du tar emot.

Det kan också bero på felkonfiguration av vissa aspekter av ditt nätverk, och till och med av slutenheten (smart-tv, surfplatta eller smartphone).

Förbättrar öppning av portar Netflix eller Disney+ streaming?

Vi har nu kommit till den avgörande delen av saken, och det är om vi genom att öppna portarna kommer att förbättra Netflix eller Disney+ streaming. Många av er har redan använt ett P2P-program som eMule eller BitTorrent. Vi kan också tillämpa samma sak om vi vill konfigurera en webb- eller FTP-server. Dessa program för att fungera bra kräver att:

  1. Du har tilldelat en fast privat IP-adress, så den ändras inte om portarna är öppna.
  2. Öppna de nödvändiga portarna till denna privata IP.

I den här typen av program erbjuder du förutom att vara klient även dina filer till andra. Konsekvensen av att inte göra detta är att de inte kan komma åt det direkt (webb och FTP), eller i P2P-program kan vi inte ladda ner i maximal hastighet eftersom kamrater inte kan kommunicera med oss, men det är vi som har oss att kommunicera med dem.

I streaming av Netflix eller Disney + slutar allt på skärmen där vi tittar på innehåll. Vi är bara en ren mottagare av innehåll, men tidigare var det vi som initierade kommunikationen. När vi befinner oss i en NAT-miljö kan den interna NAT (privat IP-område) kommunicera utåt utan problem eftersom tillståndet för den öppna sockeln (IP och port) registreras, endast i det fall kommunikationen startar från utsidan av NAT (public IP range) är när vi behöver öppna portar för kommunikation.

Därför att öppna portar kommer inte att förbättra Netflix eller Disney+ streaming alls . Allt är relaterat till NAT och hur det fungerar i våra routrar, om streamingtjänsterna inte fungerar som de ska så är det på grund av andra orsaker och inte på att du inte har öppnat portarna på din router, för det är helt onödigt.

Relaterade Artiklar

Back to top button