Om du har konfigurerat en domän på den historiska versionen av Google Apps måste du snart betala

G-Suite.jpg

Dåliga nyheter för tidiga användare av Google Apps. Mountain View-företaget har meddelat slutet på gratisversionen av G Suite.

Ett slut på gratistjänster som hade hängt i ansiktet på dem länge sedan Google officiellt övergav dem 2012. Från och med i år måste användare som fortfarande har nytta av det checka ut.

Gratisversionen av G Suite är över

Det fick hända en dag och det är nu inspelat: gratisversionen av G Suite hoppar av. Blev Google Workspace 2020 efter en omorganisation av Googles produktivitetsverktyg, erbjudandet tillägnat proffs gjorde det möjligt att dra nytta av en uppsättning gratisfunktioner som sträcker sig från tillgång till vissa applikationer utan kostnad, till ett personligt domännamn för Gmail-adresser.

Officiellt hade Google övergett denna gratisformel för 10 år sedan, men Mountain View-företaget hade trots allt underhållit denna tjänst gratis av någon oklar anledning. Åtminstone tills nu. I ett e-postmeddelande som skickades denna vecka till administratörer av gratis G Suite “Legacy”-konton, tillkännager den amerikanska jätten att denna tjänst upphör den 1eh juli 2022.” Alla återstående G Suite Legacy-användare kommer nu att uppgradera till en uppgraderad Google Workspace-prenumeration baserat på deras användning säger Google i sitt meddelande.

Prenumerationer från 5 euro per månad

I själva verket har berörda användare fram till 1eh maj 2022 för att välja en ny formel, där de kommer att dra nytta av en minskning med 12 månader efter sin första fakturering. Utan åtgärd från deras sida före deadline kommer Google automatiskt att välja ett abonnemang som bäst passar deras behov och användningsområden. Å andra sidan kommer ingenting att debiteras dem under två månader, specificerar sajten 9to5Google. Konton kommer dock att stängas av om ingen faktureringsinformation anges innan deadline.

Det finns för närvarande gratiserbjudanden för Workspace, men de är endast till för ideella organisationer och de som är avsedda för utbildning. Användare av den historiska versionen av Google Apps måste då vända sig till ett av betalerbjudandena för den nya tjänsten, vars fakturering börjar på 5,20 euro per månad i Frankrike (exklusive rabatter). De berörda kontona kommer utan tvekan att behöva avgå till kassan, med påföljd för att förlora 10 års arkiv. Det kommer dock att vara möjligt att exportera data till ett Google Cloud-arkiv på begäran.

Källa: 9to5Google

Google kartor

Att ladda ned

Google kartor

  • Kartans noggrannhet
  • Mycket rik databas
  • Snabba uppdateringar

Det råder ingen tvekan om att Google Maps är queen-applikationen inom kartografi och geolokalisering. Enkel, praktisk och komplett, den erbjuder massor av funktioner till sina användare, som drar nytta av den dagligen för att gå till olika mötesplatser.

Det råder ingen tvekan om att Google Maps är queen-applikationen inom kartografi och geolokalisering. Enkel, praktisk och komplett, den erbjuder massor av funktioner till sina användare, som drar nytta av den dagligen för att gå till olika mötesplatser.

Relaterade Artiklar

Back to top button