Om du har ett NVIDIA-kort kan du få problem med den nya Windows 11-uppdateringen

NVIDIA RTX 3060 Ti © NVIDIA

Windows 11 har precis flyttat till stabil version 22H2, men spelare med en PC med ett NVIDIA-grafikkort gör klokt i att vänta lite innan de installerar det.

22H2-uppdateringen för Windows 11, årets största, distribuerades för några dagar sedan. Som ofta kommer uppdateringen med sin del av problem, bland vilka vi finner en nedgång i prestanda i spel på system baserade på en NVIDIA GPU.

En konflikt med NVIDIA GPU:er?

På Reddit eller på Microsofts forum hopar sig klagomål och vittnesmål från användare som berörs av problemet. ” Jag har precis uppgraderat till 22H2 och har extremt hackig FPS i alla mina spel. Jag har bra tekniska specifikationer och har aldrig sett några problem tidigare (Ryzen 3600, 1070 Ti, 16GB RAM). Spel är ospelbara “förklarar en användare.

Och han är långt ifrån den enda, dussintals meddelanden nämner betydande fördröjningar i mitten av spelet sedan installationen av uppdateringen. Enligt de olika avkastningarna verkar det som att CPU-utnyttjandet sjunker drastiskt med Windows 11 22H2, från 50 till 80%, beroende på fallet, före uppdateringen, till runt 5% efter. Med en processor så lite som används för en så girig process är det verkligen omöjligt för datorn att garantera den nödvändiga prestandan.

Problemet verkar gälla båda maskinerna som kör Intel och AMD för CPU, men bara de som är utrustade med ett NVIDIA-grafikkort.

Avinstallera uppdateringen för att åtgärda felet

Flera spelare som har stött på denna bugg har avinstallerat 22H2 för att återgå till sin tidigare version av Windows 11. Manipulationen har återställt CPU-beteendet och den vanliga prestandan.

Microsoft har ännu inte officiellt reagerat på detta ärende. På Reddit delade NVIDIA ett feedbackformulär. Användare ombeds fylla i sin konfiguration, grafikkort och drivrutinsversion samt en beskrivning av sitt problem.

Tills en patch kommer, antingen från Microsoft eller NVIDIA, rekommenderar vi att du inte installerar Windows 11 22H2 om du spelar på din PC med en NVIDIA GPU.

Källa: Pipande dator

Relaterade Artiklar

Back to top button