Om du äger en jeep behöver du förmodligen en programuppdatering här är varför

Om du äger en Jeep är svaret på denna fråga med största sannolikhet ja. Din Jeep behöver troligen en mjukvaruuppdatering eftersom företaget alltid arbetar för att förbättra användarupplevelsen och se till att fordonet går smidigt. Genom att se till att din Jeep har den senaste mjukvaruuppdateringen kan du vara säker på att du får ut den bästa möjliga upplevelsen av ditt fordon.

Har du ett Uconnect-system som är uppdaterat? För att avgöra om du behöver en ny programuppdatering bör du kontrollera om din programvara är uppdaterad. Bluetooth-protokollet kan inte paras ihop på grund av problemet. Chrysler Uconnect Systems karta kommer med största sannolikhet att uppdateras varje år. De flesta UConnect-systemens firmware kommer att uppdateras hos återförsäljaren, men de som har anslutit USB-enheter i sina senaste fordon som Jeep Grand Cherokee, Dodge Avenger eller Ram 1500 kommer inte behöva göra det. Uconnect 5 drivs av Android, som är operativsystemet, och en app låter användare uppdatera sina Android-smarttelefoner trådlöst.

Som ett resultat kommer din återförsäljare att uppdatera programvaran på både PCM och TCM. Arbetet kommer att ta cirka 12 timmar att slutföra.

Ska jag uppdatera min Uconnect-programvara?

Kredit: VWVortex

Det är viktigt att du uppdaterar ditt Uconnect-system i kölvattnet av Chryslers senaste säkerhetsåterkallelse, som föranleddes av en skrämsel. Ägare som vill uppdatera sina Uconnect-system kan göra det genom att begära en USB-enhet som är laddad med programvaran, installera den själva eller gå till en auktoriserad återförsäljare.

Ett kundnöjdhetsmeddelande kommer att skickas. I VB3 finns svar på frågan. Jag var tvungen att göra uppdateringen på min 2014 V6 TH den hårda vägen. Detta fungerade bra. Om det är en nödsituation, ring Uconnects kundtjänst på 1-877-855-8400. Varför får jag inte säga 17? Detta är länken till diskussionen, som ser ut att vara 18.43.01 i tabellen nedan.

Torkarbrickor lyckades inte heller spraya flera gånger. Jag försökte starta datorn häromdagen, men den värmdes inte upp. Min Uconnect 2019 startas om ibland. Även om det inte finns några uppdateringar för mitt system, har jag upptäckt att det fungerar bra för det mesta och att jag inte behöver oroa mig mycket för det.

Detta system, som är en uppgradering från det tidigare Uconnect infotainmentsystemet, ger en roligare upplevelse. Det finns dock några anmärkningsvärda begränsningar. Först och främst finns det inget sätt för dig att få gratis kartuppdateringar. Dessutom är systemet betydligt dyrare än sin föregångare. Radiomodulen Uconnect 5 måste konverteras till två kontakter istället för den enda huvudkontakten som används för närvarande.

Hur uppdaterar jag min jeep?

Kredit: YouTube

Om du har en Jeep som behöver en uppdatering finns det några saker du kan göra. Du kan börja med att söka efter programuppdateringar. Om det finns några tillgängliga, se till att ladda ner och installera dem. Du kan också uppdatera din Jeeps firmware. Om du inte är säker på hur du gör detta kan du konsultera din Jeeps manual eller kontakta en Jeep-återförsäljare. Slutligen kan du också uppdatera din Jeeps tillbehör. Om du har några nya eller uppdaterade tillbehör, se till att installera dem på din Jeep.

Med en knapptryckning kan förarna ändra temperaturen på klimatsystemet med Uconnect infotainmentteknik. Det finns ett behov av mjukvaruuppdateringar på regelbunden basis eftersom det är ett mjukvarubaserat system. Anslut bara datorn, Uconnect-systemet i fordonet och en tom USB-enhet. Med bara några få musklick kan Jeeps infotainmentsystem uppdateras snabbt och enkelt. För Windows-baserade användare är Akamai NetSession Interface tillgängligt. DriveUconnect.com/software-update kan användas av förare för att regelbundet söka efter uppdateringar.

Vad betyder det när din bil behöver en mjukvaruuppdatering?

Kredit: Weebly

Vissa fordonstillverkare utfärdar mjukvaruuppdateringar regelbundet för att åtgärda buggar, förbättra fordonsprestanda, lägga till nya funktioner eller skydda mot nyligen upptäckta sårbarheter som kan ge hackare tillgång till fordonsmjukvara och kontrollera fordonssystem.

Den genomsnittliga bilen innehåller ett antal datorer och fler rader kod än den första rymdstationen. Även om datoriserade system kräver en mängd olika korrigeringar, kan ansvaret falla på bilägaren. Ägare av Tesla är bland de första som får meddelanden direkt från tillverkaren. En enda uppdatering kommer att kosta dig cirka en timmes arbetstid i de flesta butiker. Du kan också använda ditt fordons identifikationsnummer (VIN) för att söka efter bulletiner och möjliga uppdateringar. Blackhatters har upptäckt att de kan kommunicera med en gemensam kommunikationsmekanism genom att fjärransluta vissa fordonsinfotainmentsystem. Blindvinkelmonitorer kommer att levereras två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar, med början i augusti. Allt du behöver göra är att jämföra fem fordon för att se hur många som är bättre än de andra fem. Om din fordonsgräns har nått gränsen kommer du att kunna ta bort den från din samling.

OTA-uppdateringar installeras automatiskt på din bil när de har skickats trådlöst till den. Som ett resultat behöver du inte resa till en återförsäljare för de senaste programuppdateringarna. Bilägare som ofta är på språng uppskattar denna förmån. OTA-uppdateringar är i allmänhet mer tillförlitliga än återförsäljaruppdateringar eftersom återförsäljaren är föremål för mänskliga fel.
Eftersom OTA-uppdateringar är mer pålitliga än återförsäljarlevererade uppdateringar, blir de mer populära. Som ett resultat behöver du inte oroa dig för att din programvara är felaktig eller saknar uppdateringar. När du är missnöjd med programvaran som din bil kör kan du behöva ta den till återförsäljaren för en uppdatering.

Problem med Jeep-programuppdatering

Det finns några vanliga problem med uppdatering av jeepprogramvara som folk har upplevt. En är att uppdateringsprocessen kan vara mycket långsam och ta flera timmar att slutföra. En annan är att uppdateringen kan misslyckas helt och hållet och lämnar din jeep utan den senaste programvaran. Slutligen har vissa människor upptäckt att den nya programvaran kan orsaka problem med deras jeep, som att få den att gå långsammare eller få den att krascha oftare.

Hur lång tid tar en mjukvaruuppdatering på Jeep?

De ska kunna resa på cirka två timmar.

Kan jag stänga av min jeep under programuppdatering?

Allt du behöver göra är att stänga av datorn. När du ställer fordonet i park och stänger av det kommer du att se uppdateringsprompten.

Jeep Uconnect

Jeep Uconnect-systemet är ett fabriksinstallerat, integrerat kommunikations- och underhållningssystem i fordon som ansluts till din smartphone. Den låter dig styra din Jeeps funktioner och system med din röst, och ger dig tillgång till en mängd olika appar och tjänster som kan hjälpa till att göra din bilresa mer bekväm och roligare.

Jeep Uconnects infotainmentsystem i instrumentbrädan är fullt fungerande och kan styras med rösten. pekskärmsknappar är kanske den mest välkända aspekten av systemet. Uconnect fortsätter att utvecklas och företaget arbetar på att förbättra det. Det är inte ovanligt att nyare Uconnect-system inkluderar inbyggd HD-video såväl som HD-ljud. För att styra röstkommandon måste du ansluta dem via USB istället för Bluetooth. Att ansluta en mobiltelefon till ett Bluetooth- eller smartphone-parningssystem innebär att din enhet är länkad till ditt underhållningssystem. Chrysler förbättrar ständigt sitt system med nya mjukvaruuppdateringar och modelldesigner.

Vad gör Uconnect Jeep?

Med din smartphone integrerad med ditt Uconnect®-system kan du använda ditt Jeep Brand-fordons navigationssystem för att ringa och ta emot samtal, svara på textmeddelanden, lyssna på låtar och mer. Dra nytta av smarttelefonfunktionerna på din smartphone med Uconnect.

Den bästa programvaran i bilen för iPhone- och Android-användare

Om du har en iPhone bör du överväga CarPlay. Ditt fordons instrumentpanel visar en mängd olika appar, inklusive inbyggda iOS-appar och appar från tredje part. Uconnect-appen är ett bättre val om du är en Android-användare, eftersom den är kompatibel med både Android-enheter och iPhones. Trots det kanske du föredrar att använda CarPlay eftersom det är prenumerationsbaserat.

Hur ansluter jag min jeep till Uconnect?

Om du inte ser alternativet Lägg till enhet, gå till skärmen Jeep Uconnect och tryck på telefonknappen. Nu när systemet är upptäckbart på din mobila enhet kan du ange en unik PIN-kod för att komma åt den. För att använda Bluetooth på din mobila enhet, välj din Jeep från Bluetooth-menyn.

Felsökning av din Jeep Uconnect

Du bör kunna lösa problemet med din Uconnect genom att göra det.
Din Jeep Uconnect kanske inte går att upptäcka i det upptäckbara läget, så det kan vara svårt att ansluta den till din smartphone eller annan enhet. Om det här problemet kvarstår kan du lösa det genom att konfigurera Bluetooth till Discoverable i telefonens eller Uconnects Bluetooth-inställningar. Vänta tills den andra enheten känner igen enheten i upptäckbart läge innan du försöker ansluta. Om ja, koppla ihop det direkt.

Hur mycket kostar Uconnect Jeep?

För $149,99 per år kan du prenumerera på Uconnect Services.

Uconnect och Siriusxm Guardian Services

Om du är en SiriusXM-prenumerant och har ett Uconnect-åtkomstkonto kan du köpa en SiriusXM Guardian Services-prenumeration med ditt Uconnect Access-konto. Du kan sedan aktivera din signal och ansluta dina enheter efter att du har köpt dem.
Uconnect ger också tillgång till ett antal andra anslutna fordonstjänster och applikationer, såsom fordonsdiagnostik, fordonsspårning och stölddetektering. Det betyder inte bara att du kan vara uppkopplad när du är på språng, utan också att du får det stöd som behövs för att hålla din bil igång smidigt.

Chrysler Uconnect System

Chrysler Uconnect-systemet är ett kommunikations- och underhållningssystem i bilen som fungerar med en pekskärm. Systemet är tillgängligt på en mängd olika Chrysler-, Dodge- och Jeep-fordon. Den ger handsfreesamtal, röstaktiverad navigering och en mängd andra funktioner.

Uconnect infotainmentsystem från Chrysler inkluderar inbyggda appar för navigering, säkerhet, musik och en mängd andra funktioner. Det är enkelt att justera sätestemperaturen, den totala komfortnivån, ljud- och underhållningssystemet och en mängd andra funktioner genom antingen en knapptryckning eller rösten. Dessutom låter den dig ringa samtal och skicka textmeddelanden från din smartphone. Chrysler Uconnect infotainmentsystem kan anslutas till upp till åtta olika enheter. Dina passagerare kommer att kunna lyssna på sin smartphones musik trådlöst med Bluetooth Streaming Audio medan de åker i fordonet, såväl som trådlöst strömma musik från din kompatibla smartphone. Ditt fordons nyckelsystem utvärderas i den månatliga fordonshälsorapporten.

Relaterade Artiklar

Back to top button