Om det nya Android Auto-gränssnittet är sent… är det för att ersätta det från Apple CarPlay

Android Auto © Roman Vyshnikov / Shutterstock.com

Google verkar vara hårt på att designa om sitt fordonssystem.

Under Google I/O 2022 meddelade Mountain View-företaget att det arbetade på ett nytt gränssnitt för Android Auto, men utan att visa några bilder.

Google har förberett en stor uppdatering för Android Auto i flera månader

Google har dock distribuerat en uppdatering till Android Auto på kompatibla enheter, men ingen omdesign hade setts med denna uppdatering av dess system. Den senare förbereder mer inför ankomsten av Android Auto 8 om några veckor.

En användare lyckades dock aktivera det nya gränssnittet genom att rota sin smartphone och kunde dela några ögonblicksbilder av den nya presentationen av applikationer på den anslutna skärmen på sitt fordon.

Faktum är att Google Maps och Spotify redan har uppdaterats för att anpassa sig till denna nya skärm, kallad “Coolwalk” internt, när den är officiellt tillgänglig för alla användare.

Appar som kan ändras storlek för fler kontroller och information på skärmen

Enligt de publicerade bilderna kan vi se ett gränssnitt nära vad Apple kan erbjuda med sitt CarPlay-system. Det är alltså nu möjligt att visa två eller tre applikationer på hemskärmen, för att få maximal information och kontroller på samma plats.

Android Auto 8 Nytt gränssnitt © © Reddit

Android Auto skulle dock gå längre när det gäller anpassning. Där CarPlay använder en påtvingad mall kommer Google att tillåta användare att ändra storleken på apparna som visas som de vill. Ta bara tag i det nedre hörnet av ett fönster för att ändra storlek på det. Så i det här exemplet kan Spotify ta upp mer utrymme för att visa uppspelningskontroller eller nyligen spelade spellistor.

Android Auto 8 Nytt gränssnitt © © Reddit

Navigeringen förblir i alla fall i förgrunden och Google Maps tar alltid upp det mesta av displayen för att bibehålla god läsbarhet för kartorna och riktningsangivelserna.

Android Auto 8 Nytt gränssnitt © © Reddit

Användaren bakom bilderna förklarar också i sitt inlägg att en blockering pågår för att förhindra visningen av detta nya gränssnitt. Företaget skulle därför lägga sista handen på sin nya presentation innan den distribueras till alla bilister.

Apple för sin del förbereder också en större översyn av sitt CarPlay-gränssnitt och arbetar med vissa biltillverkare för att använda alla fordonsskärmar, inklusive instrumentbrädan.

Källa: Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button