OKX Review (2022): En väl genomtänkt kryptoplattform som blir bättre med tiden

OKX

Redan från början spelar OKX det pragmatiskt: ” Köp och sälj kryptovalutor. Snabbt och säkert “. Ingen “0% provision”, “Bästa stället att köpa Bitcoin”… Plattformen satsar på nykterhet. Kommer hans andra tillgångar att tillåta honom att synas på podiet bästa kryptoplattformar ?

Det är omöjligt att starta detta test utan att nämna händelserna den 16 oktober 2020, där en privat nyckelinnehavare av OKX hamnade under utredning. Plattformen är misstänkt för penningtvätt, och totalt har 33 personer gripits och 14 miljoner dollar i Bitcoin, Tron och Ether flyttats.

Denna affär resulterade i att uttag avbröts i flera veckor. Även om uttag nu är tillgängliga igen, väcker evenemanget frågor om säkerheten för användarmedel, som beror på ett fåtal personer på OKX – till skillnad från andra plattformar där medel är segregerade till oberoende konton med förbättrad säkerhet.

“Inte dina nycklar, inte dina bitcoins” är ett populärt uttryck i kryptovalutornas värld som får sin fulla betydelse i detta fall. Detta talesätt hänvisar till kryptovaluta-plånböcker som består av en privat nyckel och en offentlig nyckel som endast beror på användaren och inte på en centraliserad plattform. När det kommer till att hålla tillgångar på en centraliserad plattform har användaren inte sin privata nyckel – det är bara plattformen som har det. I händelse av ett hack eller övertagande av plattformen riskerar användaren att se sina pengar i fara.

Sammanfattning

Från registrering till insättning

När du klickar på knappen “Registrera dig” kommer du att bli ombedd att ange en e-postadress eller ett telefonnummer samt ett lösenord som absolut måste vara “starkt” för att kunna fortsätta med registreringen. En bekräftelsekod som skickas via e-post eller SMS låter dig slutföra den.

Plattformen erbjuder sig att verifiera identiteten, men användaren kan hoppa över detta steg och komma åt plattformen direkt. Detta val är sällsynt nuförtiden, med ökat tryck från regulatorer som tvingar plattformar att påtvinga varje användare KYC.

OKX

Även om det ibland är slarvigt, är franskan mycket mer närvarande än för ett år sedan, och en rejäl ansträngning har gjorts i denna riktning, även om hela sidan ännu inte är 100% översatt. Standardvalutan är fortfarande dollarn, valet är begränsat till den amerikanska dollarn och flera asiatiska valutor.

Om kontot vi just har öppnat definieras som huvudkontot tillåter plattformen att skapa minst 5 sekundära konton och upp till 50 sekundära konton för VIP7-användare! Att ha sekundära konton kan möta olika behov: hantering av ett sparkonto och ett handelskonto, differentiering av strategier per konto, allokering till olika samarbetspartners inom ramen för ett professionellt konto… Denna möjlighet att skapa konton sekundärt är inte vanlig och ger en verkligt plus för plattformen jämfört med dess konkurrenter.

OKX

Från att sätta in pengar till handel

Medel kan sättas in som köp av krypto, insättning av fiat eller insättning av krypto. Kryptoköp kan göras med SEPA-överföring, CB, Apple Pay, Google Pay, Advcash eller Sofort. Endast 15 kryptovalutor är tillgängliga att köpa på de sätt som nämns ovan. Beroende på tredje part kan spridningsavgifter tillkomma genom att höja räkningen.

Sammantaget är de “klassiska” avgifterna rimliga, även om du hittar billigare någon annanstans. Men för små transaktioner, tillägg av avgifter (spread, nätverksavgifter…), transaktionskostnaden i procent av köpet kan skjuta i höjden. Var därför noga med att noggrant jämföra erbjudanden från varje tredje part innan du fortsätter med köpet.

OKX

All krypto som erbjuds på plattformen är tillgänglig för insättning. Gränssnittet är intuitivt och när valen väl har gjorts genereras en insättningsadress. OKX erbjuder flera depånätverk, inklusive TRC20, ERC20 och Omni.

minut definition
: ERC20, TRC20 och Omni

ERC20, Omni och TRC20 är blockkedjor där transaktioner registreras. Transaktioner gjorda på ERC20 registreras på Ethereum-blockkedjan, TRC20-transaktioner registreras på Tron-blockkedjan. Transaktionsavgifter används för att ersätta de aktörer som driver blockkedjan. Plånboksadresser representeras av unika teckensträngar. Dessa allmänna adresser är var och en länkad till en portfölj (plånbok).

Avgiftsnivån minskar beroende på OKB:s innehav och den månatliga handelsvolymen. OKB är plattformens verktygstoken, som är avsedd att låta dess innehavare få ut det mesta av de tjänster som erbjuds av plattformen.

OKEx

Det finns faktiskt flera rutnät beroende på tillgångsklass. Den som presenteras ovan är den i kategori A. Denna kategori består av de 10 huvudtillgångarna (BTC, ETH, LTC… och OKC), kategori B inkluderar 153 tillgångar som vi anser vara sekundära (USDT, AAVE, BAT, ZIL … ) och kategori C inkluderar de övriga 65 tillgångarna som erbjuds. Kategori A och C har identiska avgifter, medan kategori B gynnas av mer attraktiva priser.

Avgifterna ligger i den lägre delen av marknaden. Det är dock viktigt att notera att plattformen nu erbjuder hyperkonkurrenskraftiga priser på kategori B, särskilt på eviga kontrakt. Som jämförelse, på den eviga kontraktssidan, är avgifterna lägre på OKX än på Binance, som är känt för att erbjuda ultrakonkurrenskraftiga avgifter.

OKX

OKX erbjuder ett stort antal handelspar. USDT gör det möjligt att bilda par med alla krypton som finns på plattformen. Par är också tillgängliga med stablecoins (tokens vars pris är kopplat till den amerikanska dollarn) USDK, USDC och DAI. Par finns även med BTC, OKB och ETH. De många paren erbjuder flera möjligheter, vilket är bra när vi letar efter specifika tokens. Var dock försiktig när du avviker från de mest populära paren: majoriteten av de erbjudna paren har låga volymer, vilket kan vara knepigt.

OKX erbjuder flera gränssnitt för sin handelsplattform: spothandel eller marginalhandel (som inkluderar marginalhandel, eviga kontrakt, terminskontrakt eller optioner). Spot Trading, kontantköpsplattformen, har tagit ett stort steg framåt när det gäller tydlighet och användarvänlighet. Många par har lagts till i handeln jämfört med vad som erbjöds under vårt senaste test. De grafiska analysverktygen är omfattande och intuitiva.

OKX Trading

OKX erbjuder ett stort antal beställningar, från den klassiska limitordern och “Stopporder” till den mer tekniska “Post only” eller “Fill or kill”. Plattformen tillhandahålls därför särskilt när det gäller handelsverktyg på professionell nivå.

OKX erbjuder i sin marginalhandelsyta ett antal par som kan handlas med hävstång på upp till x10 (och upp till x125 i eviga terminskontrakt, vilket helt enkelt är självmordsbenäget).

OKX

I allmänhet rekommenderas det att gå igenom “Demo Trading”-läget: OKX erbjuder sina användare möjligheten att lägga vantarna på en demoversion med ett rejält startboägg för att kunna testa sina strategier. . Demoläget täcker helt plattformens funktionalitet. Det vore synd att inte ta vara på möjligheten innan man börjar med riktiga pengar.

För optionsentusiaster erbjuder plattformen nu alternativ (främst på Ethereum och Bitcoin) med olika strejker och utgångsdatum som gör att de mest erfarna kan sätta upp komplexa spekulations- eller säkringsstrategier. Vi finner dock att spridningarna på dessa produkter fortfarande är relativt höga.

OKX

Andra tjänster

Som vilken plattform som helst med respekt för sig själv erbjuder OKX i programmet “Tjäna” att investera dina kryptor för att generera passiv inkomst. Fördelen gentemot sina konkurrenter är utbudet av kryptor som kan placeras. Alla investeringar är flexibla, de investerade beloppen kan tas ut när som helst. Motsvarigheten till sparandet är programmet “Lån”. Endast USDT- eller BTC-utlåning är tillgänglig. Lån kan göras i 3 till 90 dagar, med det lånade beloppet från 200 till 3 500 000 USDT, eller 0,02 till 70 BTC.

Jumpstart är ett utrymme som låter dig placera OKBs och skörda (“jordbruk”) Decentralized Finance (De-Fi) tokens enligt det föreslagna projektet. Det är motsvarigheten till Crypto.coms Supercharger eller Binances Launchpad. Denna funktion är nu viktig för stora plattformar. Om avkastningen är lägre än på framväxande decentraliserade börser, har dessa verktyg fördelen av att vara lätta att komma åt och utan risk att förlora beloppen.

OKX

Belöningsprogrammen, Free Bitcoin och Referral, gör det möjligt att samla in några Satoshis (den minsta divisionen av Bitcoin). Förutsättningen är att ha ett verifierat konto.

Slutligen, inom Akademin, erbjuder OKX många handledningar, guider och tekniskt innehåll om breda ämnen relaterade till plattformen och mer allmänt till världen av kryptovalutor och blockchain. Återigen, det är synd att endast engelska är tillgängligt: ​​inte ett enda innehåll är på franska.

OKEx © Burdun Iliya / Shutterstock.com

Observera att OKX har sitt säte på Malta men inte har något europeiskt: referenstiderna är i Hong Kong och plattformen är tydligt orienterad för den asiatiska marknaden. Dessutom har det förekommit några frågor om styrning och fondsäkerhet tidigare som kräver försiktighet.

Kryptotillgångar är mycket volatila investeringsprodukter. De regleras inte av ett europeiskt regelverk. Denna produkt innebär risker för kapitalförlust.

OKX6

OKX är en plattform tillgänglig för det största antalet, från nybörjare till erfarna, som har mer än 300 kryptovalutor för handel – vilket kommer att glädja de flesta finsmakare eller äventyrare. Det är inte plattformen som vi kommer att gynna för att köpa krypto med fiat, med tanke på avgifterna och passagen genom en tredje part för betalningen. Det verkar att föredra att direkt sätta in krypto köpt på en annan plattform.

Mest

  • Stor mångfald av tillgångar
  • Kompletta handelsverktyg

De mindre

  • Franska saknas i allmänhet
  • Likviditet är inte alltid garanterad

Priser6

Mångfald av tillgångar8

Handelsverktyg8

säkerhet5

Likviditet5

Se priset

Se priset

Rakoon
  • Den här artikeln skrevs av medlemmar i det franska samhället Rakoon. Den består av entusiaster av marknadsfinansiering och ny teknik och arbetar för att demokratisera blockchain och krypto i den fransktalande världen. Tack vare strikt måttfullhet och sina medlemmars välvilja erbjuder Rakoon-communityt ett utrymme för utbyte mellan nyfikna människor på alla nivåer och förbjuder kommersiella meddelanden som lovar att “dubbla dina bitcoins” eller erbjuda att “passera i privat meddelande”. du ditt livs förslag. Samhället är helt oberoende av de testade handelsplattformarna.
  • Du kan upptäcka Rakoons privata Facebook-grupp genom att Klicka här.

Relaterade Artiklar

Back to top button