Okänt DNA: Mystisk upptäckt i en gammal grotta

Vissa forskare återvänder från en studie publicerad i den berömda tidskriften Aktuell biologidär upptäckten av en mystiskt DNA under golvet i en grotta. Det talas om en kvinna, som nu kommit upp ur leran och spillrorna efter brunn 25 000 år. Den tros ha levt under den senaste istiden tillsammans med varg- och bisonarter för vilka genomet sekvenserades på liknande sätt.

DNA från en kvinna som hittats i en urgammal urgrotta

En stor upptäckt gjordes av teamet av forskare som var de första som fick den viktiga informationen utan DNA-sekvensering direkt. Den uråldriga genetiska linjen har återhämtats tack vare benmaterialets beständighet, vilket i allmänhet är oumbärligt för att få en korrekt och trogen rekonstruktion. Men den här gången har experterna förlitat sig på Miljö-DNA bevaras i sediment.

Tack vare det noggranna arbetet med rekonstruktion och analys sållade forskarna faktiskt avföring och fragment av ben som reducerats till damm inne i grottan av Satsurblia. Från upptäckten uppstod en grupp moderna människor som fortfarande är okända och utdöda. Hans ingripande verkar ha varit en förutsättning för hans bidrag till bildandet av dagens generationer av europeiska och asiatiska folk. Detsamma gäller för vargen.

I sin dedikerade artikel rapporterar forskarna hur:

“”.

En sensationell upptäckt som visar hur den vetenskapliga evolutionen inom det biologiska området har blivit allt mer förfinad och redo att upptäcka hemligheterna i ett mörkt förflutet.

Relaterade Artiklar

Back to top button