OG-appen, den annonsfria Instagram-appen, har redan tagits bort från App Store av Meta

OG-appen © OG-appen / Clubic.com

Ansökan varade bara en kort vecka innan Meta bad om att den skulle tas bort.

Meta går igenom ett mycket komplicerat år 2022 ekonomiskt, mellan fallande vinster, fräck konkurrens från TikTok och nu The OG App.

En Instagram-klient som återgår till den ursprungliga upplevelsen av det sociala nätverket

Instagram är idag den applikation som är mest bortskämd av Mark Zuckerberg och hans team för att fånga en yngre publik och mycket populär bland annonsörer. Företaget har lagt till flera format i snabb följd med Stories, hämtade från Snapchat, eller Reels, TikTok-kloner, för att locka användare och influencers och erbjuda mer reklam mellan varje kort video.

Vi kan därför lätt föreställa oss reaktionen från Meta-teamen på tillkännagivandet av The OG App, en Instagram-klon som lovade sina användare att befria dem från annonser medan de surfar. Det gjorde det också möjligt att ta bort Reels eller kontorekommendationer för att återgå till den ursprungliga essensen av Instagram, nämligen bilder på vänner och community.

Om du ville testa den här klienten på din iPhone, tyvärr för dig, är det inte längre möjligt att ladda ner den från Apple App Store.

Meta hävdar ett brott mot användarvillkoren och har tagit bort applikationen

Meta har bekräftat att de har begärt borttagning av denna applikation, vilket bryter mot dess användarvillkor. ” Den här appen bryter mot våra policyer och vi vidtar alla lämpliga åtgärder “, förklarade en talesperson för gruppen. Apple bekräftade informationen genom att förklara tillbakadragandet med ett brott mot reglerna för användning av App Store, som förbjuder användning av tredjepartstjänster utan tillstånd från deras ägare.

Utvecklarna av The OG App verkar verkligen ha åsidosatt reglerna för Meta för att få tillgång till Instagram. Meta erbjuder inte ett programmeringsgränssnitt för att skapa en alternativ klient, mjukvaruteamen analyserade Android-versionen av Instagram i ett år för att nå sina mål.

Utvecklarna av The OG App har sedan dess tagit till Twitter och förklarat att deras Facebook- och Instagram-konton också har förbjudits av Meta.

Om du har en Android-smarttelefon kan du alltid ladda ner The OG-appen från Google Play Butik, men dröj inte för länge. Google kommer sannolikt att följa Apple och ta bort appen också under de kommande dagarna.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button