Office Lens blir Microsoft Lens och berikas med nya funktioner

Microsoft kontorsobjektiv

Microsoft har för avsikt att blåsa nytt liv i Office Lens-verktyget, och det kommer med ett nytt varumärke och nya funktioner.

Det finns en uppsjö av applikationer för att skanna dokument med din smartphone. Bland de senare räknar vi CamScanner, Adobe Scan eller till och med ClearScanner eller ScanBot. Hos Microsoft blir Office Lens Microsoft Lens och har en ny logotyp.

Läs också:
Office 365: Application Guard, som skyddar opålitliga dokument, är tillgängligt för alla användare

Microsoft Lens, snart mer effektiv

Sedan starten har Office Lens erbjudit sig att fånga ett dokument och sedan förbättra dess läsbarhet. Detta kan sedan lagras online på OneDrive-servrar. Azure-plattformsalgoritmerna kunde utföra teckenigenkänning och därför extrahera innehållet så att det kunde indexeras senare.

Nu med Microsoft Lens är OCR-tekniken avsevärt förenklad. Efter att ha tagit ett dokument extraheras texten automatiskt. Ett alternativ att kopiera den här transkriptionen eller dela den med ett annat program kommer att göra Microsoft Lens mycket mer användbar på en daglig basis.

I ett blogginlägg tillägger Microsoft att applikationen är berikad med andra nya funktioner, inklusive:

  • möjligheten att beställa sidorna i ett dokument;
  • redigera om ett dokument omvandlat till en PDF;
  • tillämpa ett filter på alla bilder i ett dokument;
  • att skanna upp till 100 sidor för samma dokument;
  • lättare att välja om du vill spara ett dokument online eller lokalt.

Läs också:
Microsoft Office är tillgängligt på Apple M1-chippet och Edge kommer snart

Microsoft tar bort varumärket Office

Ironiskt nog, medan verktyget förvandlas till ett verkligt produktivitetsverktyg, ersätts Office-varumärket, som historiskt är kopplat till dess svit med kontorsprogram, med Microsofts.

För snart ett år sedan hade Microsoft redan döpt om sina Office 365-prenumerationer till Microsoft 365. Skulle då varumärket Office vara dömt att försvinna till förmån för ett namn som förmodligen var lite enklare? Förlaget gav i alla fall ingen förklaring till detta omprofilering.

Redmond-företaget tillägger att de nya funktionerna i Microsoft Lens först kommer att distribueras på Android och sedan på iOS under de kommande månaderna. Microsoft påminner om att Lens-tekniken är integrerad i dess andra mobilapplikationer, inklusive Office, Microsoft Teams, Outlook och OneDrive.

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button