Oculus Quest: Android-applikationer kan snart vara tillgängliga

Android-kod © Primakov / Shutterstock.com

Vissa Android-appar har dykt upp en kort stund i vissa användares bibliotekOculus Quest 2.

Specifikt i avsnittet ” förhandsvisning från Oculus-butiken. Det här avsnittet används vanligtvis för tidig åtkomst till inhemska Oculus-applikationer eller för fråge- och svarstester. Detta kan därför indikera ett kommande stöd för mycket populära Android-applikationer på varumärkets VR-headset som ägs av Facebook.

Läs också:
Oculus Gaming Showcase: tillkännagivandena att komma ihåg

Kommer Oculus-bokhandeln snart att expandera?

VR YouTuber The Mysticle delade skärmdumpar av sitt Oculus Library på Twitter efter att ha fått rapporter om Android-appar som dyker upp där under helgen.

Vi hittar alltså populära applikationer som t.ex Zoom, Tick ​​tack, Spotify, godis kross eller Bland oss. Medan många användare har gjort samma observation på sitt Oculus Quest-headset, har ingen kunnat starta nämnda applikationer.

Facebook har för sin del ännu inte förnekat eller bekräftat giltigheten av många bilder av denna typ, eller något stöd för Android-applikationer på Oculus-headset i framtiden.

Läs också:
Oculus-headset står för 60 % av alla VR-headset som används på SteamVR

En logisk sekvens

Ett sådant stöd skulle dock inte vara förvånande eller opraktiskt. Oculus Quest-headseten fungerar verkligen tack vare en anpassad version av Android-operativsystemet. Om Android-applikationer skulle integrera Oculus-biblioteket skulle de dock initialt kunna visas i 2D och Touch-kontrollerna skulle bara fungera som pekare.

Ett annat argument för potentiellt stöd för dessa applikationer på Oculus Quest-headset: det är redan möjligt att använda Android-applikationer på Quest 2. För att göra detta, ladda helt enkelt ner APK-filen och integrera den med hjälmen via Side Quest, vilket gör det möjligt att starta applicering på ett plant fönster. Denna operation är dock känslig och fungerar inte alltid.

Det skulle inte vara de första VR-headseten som stöder Android-applikationer. Mirage Solo från Lenovo och Google inkluderade redan sådant stöd på sin tid.

Denna information bör dock tas med en virtuell pincett i väntan på ett officiellt svar från Oculus och Facebook.

Källa: Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button