Oculus Quest 3 / Oculus Pro: en läcka lovar stora förbättringar

Oculus Quest 2 © Oculus

Som förberedelse för ett tag bakom kulisserna av Oculus, efterträdarna till hönan med guldäggen Oculus Quest 2
bli tydligare.

YouTubern Brad Lynch, en specialist på området, skulle ha fått förstahandsinformation om VR-headset liknande Quest Pro och Quest 3.

Meta Quest Pro planeras till 2022

Kallas för närvarande “Project Cambria”, ett formulär som är tillägnat proffs i Quest-sortimentet bör, enligt Brad Lynch, anlända 2022. Närmare bestämt skulle det kunna släppas mellan april och juni i år. Är den period under vilken Meta, gruppen av Mark Zuckerberg, håller sin utvecklarkonferens.

Ett rykte som också bekräftas av Display Supply Chain Consultants (DSCC)-gruppen i en rapport som beskriver dess förutsägelser för bildskärmsindustrin 2022. Enligt Brad Lynch och DSCC kunde Quest Pro ” tänjer på gränserna för displayteknik och har en tunnare formfaktor “.

Å ena sidan bör det erbjuda hög färgupplösning genom headsetet för att möjliggöra en bättre förstärkt verklighetsupplevelse. Å andra sidan ska den vara mycket lättare och tunnare än Quest 2, i synnerhet tack vare en Mini-LED-display på “pancake”-linser, som syftar till att bättre bearbeta ljuset för att visa vackrare färger.

Med tanke på Pro-namnet bör vi förvänta oss ett AR/VR-headset av hög kaliber, och därför till ett pris som är betydligt högre än priset för den mycket lättillgängliga Quest 2. Brad Lynch indikerade att Meta har för avsikt att sälja 3 miljoner enheter QuestPro.

Meta Quest 3 förväntas inte förrän åtminstone 2023

Ur detta perspektiv verkar det osannolikt att Meta skulle försöka konkurrera med sig själv genom att erbjuda två Quest-modeller samma år. Det är därför den verkliga efterföljaren till Quest 2, Quest 3, borde anlända åtminstone 2023.

Enligt Brad Lynch kommer Quest 3 inte att använda ett Qualcomm Snapdragon XR3-chip, som också väntas 2023, utan snarare ett chip speciellt designat av Meta. Målet är att erbjuda ett chip som passar för ett VR-headset, men också att sticka ut från andra konkurrerande modeller.

Fortfarande enligt Brad Lynch, skulle Quest 3 också använda en uOLED-skärm, som är kompakt och ekonomisk, samtidigt som den lovar kvalitetsbilder och färger. Detta kan därför innebära att Quest 3 kommer att erbjuda en tunnare design än sin föregångare, i linje med Quest Pro.

Men du bör inte förvänta dig en formell presentation av Quest 3 före Meta Connect 2023-konferensen, som normalt väntas i september-oktober nästa år. Det kommer därför att vara nödvändigt att ha tålamod innan du ser efterföljaren till den mycket populära Quest 2 anlända.

Om samma ämne:
Metaversen kommer, de haptiska feedback-jackorna försöker… en taktisk feedback

Källor: Twitter
, DSCC

Relaterade Artiklar

Back to top button