Oculus Quest 2: den senaste uppdateringen låter dig spela på PC utan några kablar

Oculus Quest 2 © Facebook

En dröm som går i uppfyllelse ? Saken var i alla fall fortfarande science fiction för några år sedan. Eftersom med firmware version 28 avOculus Quest 2personer som vill använda VR-headset på PC klarar sig utan någon trådbunden anslutning.

Tack vare Air Link kan Oculus Quest 2 ansluta via Wi-Fi till användarens dator. Men observera att detta fortfarande är en experimentell funktion. Kan inte tänka mig att spela Half Life: Alyx lika bekvämt som med en kabel.

Läs också:
Oculus Quest 2: linsglas som lämpar sig för syn kommer att finnas tillgängliga på recept från €66

Ett experimentellt inslag

Den senaste versionen av programvaran Oculus Quest 2 låter dig aktivera Air Link, men Facebooks dotterbolag varnar för att funktionaliteten fortfarande är under utveckling. För tillfället är det svårt att garantera att spelen kommer att lanseras lika smidigt trådlöst som med denna gamla goda Oculus Link-kabel.

Oculus tillägger att för bästa resultat bör din maskin vara placerad inom cirka 6 meter från din router, och du bör ha en stabil 5 GHz-anslutning.

Om du uppfyller dessa kriterier, gå till Inställningar > Experimentell > Air Link. Varning: om du vill kunna återanvända headsetet med dess USB-C-kabel måste du först avaktivera alternativet i samma meny.

Läs också:
Oculus Quest 2 har redan sålt över alla andra Oculus-headset tillsammans, enligt Facebook

120Hz-skärm stöds nu

Oculus Quest 2 stöder naturligt en visningsfrekvens på 90 Hz på varje lins. Men version 28 av firmware gör att du kan gå ännu längre och dra nytta av 120 Hz på varje öga.

Några förtydliganden dock. För närvarande är detta också en experimentell funktion (kan aktiveras från samma meny som Air Link). Låt oss tillägga att den bara är tillgänglig på Oculus Quest 2, och inte i Oculus Link-läge (ansluten till en PC).

Slutligen hävdar Oculus att få spel (om några) redan är 120 Hz-kompatibla på sin plattform. Men tillgängligheten av detta alternativ skickar ett positivt budskap till utvecklare, som kommer att kunna arbeta med uppdateringar och dra nytta av den här nya funktionen.

Utöver dessa goda nyheter låter version 28 av Oculus Quest 2 OS dig också virtualisera vissa delar av ditt skrivbord (det riktiga) på hemskärmen på ditt virtuella verklighetsheadset. På samma sätt kan du nu skanna ett Logitech K830-tangentbord för att se det visas på headsetets virtuella instrumentpanel, och till och med visualisera dina händer när du skriver på det. Andra tangentbord kommer att stödjas snart.

Oculus Quest 2 tangentbordsvirtualisering © © Oculus

Källa: Oculus.com

Relaterade Artiklar

Back to top button