Oculus: ett prenumerationssystem som introducerats för vissa Quest Store-appar

Oculus Quest 2 © Oculus

Oculus inkluderar nu ett prenumerationssystem för vissa applikationer för VR-headset tillgänglig på Quest Store.

Detta system kommer att tillåta utvecklare att lägga till en prenumeration på sin applikation för användare som är redo att ta steget. Detta abonnemang ger alltså tillgång till premiuminnehåll samt exklusiva och tidsbegränsade proverbjudanden.

Läs också:
Oculus Quest 2: den senaste uppdateringen låter dig spela på PC utan några kablar

Ett system är vanligtvis ett tillägg, inte en ersättning

Med anledning av ett blogginlägg delade Oculus en detaljerad förklaring av detta nya prenumerationssystem. För närvarande endast ansökningar Passar XR, Rec Room, Tribe XR, RESA, vSpatial och VZfit integrera ett sådant abonnemangssystem.

Innehavare av dessa applikationer före tillägget av prenumerationssystemet kommer fortfarande att kunna njuta av sitt köp som tidigare. De kan dock, om de vill, teckna ett abonnemang för att dra nytta av nya upplevelser. Om vissa applikationer kommer att erbjuda denna prenumeration i tillägg, kommer andra endast att vara tillgängliga via den senare, från fall till fall.

Enligt Oculus är detta prenumerationssystem i första hand tänkt att hjälpa utvecklare att etablera sig och förbättra sina affärsmodell för att bättre kunna leva av frukterna av sitt arbete.

Läs också:
Oculus kommer att hålla sin egen Gaming Showcase för första gången den 21 april

Ett system som inte kommer att generaliseras

Om tillägget av ett prenumerationssystem kan höja ögonbrynen bör det inte integreras i alla applikationer. För närvarande erbjuder de enda tillämpningarna specifika upplevelser som sportcoachning. I sådana fall är ett prenumerationssystem möjligt, men det skulle vara mindre för till exempel fullfjädrade och färdiga spel, även om det innebär att köpa DLC:er för att lägga till mer material.

Detta prenumerationssystem kommer också att tillåta de berörda applikationerna att erbjuda tillgång till tidsbegränsade proverbjudanden. En sådan sak verkade tidigare svår för deras utvecklare att ställa in och borde underlättas av detta nya alternativ via Quest Store.

Det återstår att se hur andra liknande applikationer kommer att ätas i framtiden, och vilket pris som kommer att krävas för att prenumerera på ett abonnemang för var och en av de berörda applikationerna.

Källa: Oculus

Relaterade Artiklar

Back to top button