Och om iPhone 14 äntligen hade rätt till en mycket högupplöst fotosensor?

iPhone 14 © © Macrumors

Det är samma sak varje år. Knappast den sista iPhone tillgängliga att rykten redan dröjer om nästa modeller. Och vi har redan flera saker att säga om framtiden smartphones från Apple.

Som ofta är det finansanalytikerna som leder båten. Idag är vi skyldiga Jeff Pu några förutsägelser om fotokonfigurationen av den hypotetiska iPhone 14.

En 48 megapixel sensor i iPhone 14?

iPhone 13 Pro kan vara en av de bästa fototelefonerna på marknaden, men den sticker ut för den låga upplösningen på sina fotosensorer. I snart 10 år nu verkar Apple ha envisats med att begränsa sig till 12 megapixlar, när Androids konkurrenter inte tvekar att pressa upp till 108 megapixelmoduler.

Givetvis är sensorernas upplösning bara en faktor som påverkar kvaliteten på bilderna. Storleken på fotoplatserna och objektivets bländare är enligt vår mening viktigare kriterier att ta hänsyn till. Men, avslappnat, verkar Apple vara lite efter i denna aspekt.

Vilket leder oss till analytikern Jeff Pu som i sin sista anteckning till vilken MacRumors kunde komma åt, hävdar att iPhone 14 Pro kommer att ha en 48-megapixel primär sensor. Ultravidvinkel och telefoto förblir begränsade till 12 megapixlar, förutspår Pu. En observation som stämmer överens med den som gjordes av Ming-Chi Kuo för några veckor sedan, som tillade att den här modulen skulle kunna filma i 8K.

Tänk om hela området gick till 120 Hz-skärmen?

Om vi ​​lätt kan föreställa oss att Apple kommer att ta i bruk effektivare fotomoduler i framtiden, kommer det att handla om att förbli mer försiktig med denna andra del av Jeff Pu:s analyser.

För det första tror han att han vet att iPhone 14 Pro kommer att gå från 6 till 8 GB RAM – vilket är helt vettigt. Men mannen tappar oss genom att förklara att iPhone 14 (standarder) kommer att gå tillbaka till 64 GB lagringsutrymme som standard, även om iPhone 13 och 13 mini för närvarande har en minimikapacitet på 128 GB.

Slutligen, och vi rekommenderar att du tar en stor pincett för denna senaste förutsägelse från Jeff Pu: alla iPhone 14s kan dra nytta av Super Retina XDR ProMotion-skärmen, klockad till 120 Hz.

Vilka är de bästa fotosmarttelefonerna? 2022 jämförelse

En, två, tre, fyra, fem sensorer! De bästa smarttelefonerna inom fotografi tävlar i uppfinningsrikedom för att ge oss ännu bättre kvalitet och mångsidighet och ta de bästa bilderna som möjligt. Men är inte kungen av bilden som vill! I vårt urval presenterar vi för dig de telefoner som vi anser förtjänar mobilfotografernas fulla uppmärksamhet.
Läs mer

Källa: MacRumors

Relaterade Artiklar

Back to top button