Och här är den nya elektriska BMW 7-serien

BMW i7 © (Bild: BMW)

BMW formaliserar den sjunde generationen av 7-serien, uppenbarligen med en variation 100% elektrisk.

En modell döpt BMW i7 som lovar att förkroppsliga ” lyx, modernitet och en vision om premiummobilitet som handlar om hållbarhetsfrågor “.

Den nya BMW 7-serien är officiell!

Det är officiellt, den sjunde generationen av BMW 7-serie visas, möjligheten att redan från början beundra denna fortfarande imponerande dubbelgrill. Den nya versionen pryds också av ny belysning i två plan. Denna generation är något större än den tidigare.

BMW i7 © (Bild: BMW)

Ombord finns BMW Curved Display, med en 12,3″ informationsskärm och en 14,9″ central kontrollskärm bakom en kontinuerlig, böjd glasyta mot föraren. Ratten (som består av två eller tre ekrar beroende på modell) är utrustad med knappar med haptisk återkoppling.

BMW i7 i koncessioner i november

Denna nya BMW 7-serie kommer att finnas tillgänglig i en 100 % elektrisk version, BMW i7, som framför allt kommer att erbjudas i M70 xDrive-versionen. Denna modell kommer att lanseras först i versionen xDrive60, med två elmotorer (en på varje axel), för en effekt på 544 hk och 745 Nm i vridmoment. Fordonet kommer att utrustas med ett 101,7 kWh batteri, tillräckligt för att visa cirka 600 km autonomi.

BMW i7 © (Bild: BMW)

Från 2023 kommer BMW att erbjuda en mer kraftfull variant, kallad BMW i7 M70 xDrive, som kommer att erbjuda en total effekt på 660 hk.

Denna nya BMW 7-serie kommer att finnas tillgänglig hos återförsäljare i november 2022. Förutom BMW i7-elversionen och termoversionerna (bensin och diesel) specificerar BMW att även laddhybridversioner kommer att integreras i sortimentet från början av året. 2023.

BMW i7 © (Bild: BMW)

Det är första gången som en BMW-modell tillgänglig i termisk, plug-in hybrid och helelektrisk version kommer att produceras på en enda linje, nämligen BMW Groups anläggning i Dingolfing, Tyskland.

På prissidan kommer nya BMW i7 xDrive60 att visas från €139 900, och köpare kommer att dra nytta av ett års obegränsad laddning gratis på alla terminaler i IONITY-nätverket i Frankrike.

Källa: Den drivna

Relaterade Artiklar

Back to top button