Observera att iOS 15.4-uppdateringen kan påverka batteritiden på din iPhone

iPhone SE 2022-test © © Pierre Crochart för Clubic

Under några dagar har Apple erbjudit den helt nya iOS 15.4-uppdateringen.

En version som dock tycks innebära vissa autonomiproblem för vissa iPhone-användare…

Batterilivsproblem med iOS 15.4?

iOS 15, som lanserades sent förra året med den nya generationens iPhone 13, fortsätter att förfinas av Apples ingenjörer med regelbundna uppdateringar. Den senaste, iOS 15.4, ger sin del av nya funktioner och andra optimeringar, men verkar också orsaka vissa fel för vissa användare.

iOS 15.4-uppdatering tillgänglig

Vissa iPhone-användare har faktiskt märkt en flagrant nedgång i sin smartphones autonomi sedan migreringen till iOS 15.4. En oro som påverkar den nya iPhone 13 Pro (vars 120 Hz-kompatibilitet har aktiverats på vissa applikationer), men även äldre iPhones.

En oro för autonomi som inte är ny hos Apple, vissa iOS-uppdateringar tenderar att tömma batteriet på smarttelefonen onormalt. Men som förklarat GizChinaskulle detta fenomen inte bara vara ” vanligt “, men också ” temporär “.

En tillfällig formnedgång

Att installera en uppdatering aktiverar alltså en rad uppgifter i bakgrunden, och dessa olika uppgifter, såsom kalibrering av batteriet, tappar dess autonomi. En kalibrering som ibland tar några dagar, och det är först efter detta steg som allt sannolikt är tillbaka till det normala.

Med andra ord, om du har märkt en nedgång i formen på din iPhone under några dagar (och du har installerat iOS 15.4) behöver du inte skicka din smartphone till kundservicen. Den bör snabbt återfå sin tidigare kraft när kalibreringsfasen är klar. Apple har för sin del inte bekräftat något problem, vare sig batteri eller annat, direkt relaterat till iOS 15.4.

Om samma ämne:
En första rendering av iPhone 14 Pro och dess nya hack

Källa: GizChina

Relaterade Artiklar

Back to top button