Obegränsat batteri: Japan är nära att få det

De Japan Advanced Institute of Science and Technology (JAIST) arbetar på en ny teknik som skulle göra det möjligt för mobila enheter att njuta av obegränsad energi. Ingenjörerna vid det välkända institutet skulle designa en batteri som kan stanna”laddai månader eller till och med år och förhindra att den försämras med tiden.

Låt oss prata om en riktig “perfekt batteri”, Som ska räknas till de olika projekt som startade för flera år sedan och som det har pratats mycket om den senaste tiden. Bland dessa även de som gäller långvariga batterier grafen eller grafin.

Obegränsat batteri: Så här får de det i Japan

Ofta, redan under de första månaderna av användning, tenderar batteriet i vår smartphone avsevärt att förlora autonomin. Japanska forskare sätter turbo i sin forskning och hoppas kunna göra detta batteri som alltid skulle ge energieffektivt samtidigt som det finns kvar praktiskt taget intakt (95 %) i minst 5 år.

För närvarande försämras smartphones batterier alltför lätt. Efter cirka 500 uppladdningar minskar batteriernas kapacitet upp till 40 %vilket gör vissa enheter praktiskt taget oanvändbara i det långa loppet.

Materialet som användes definierades “revolutionerande”Och skulle vara lämpligt för skapandet av obegränsade batterier. Noriyoshi Matsumichefsforskare vid JAIST, sa:

Relaterade Artiklar

Back to top button