Obegränsad energi: Upptäckte hur man får det permanent

En källa till obegränsad energi det skulle kunna lösa det stora flertalet av mänsklighetens och planetens problem. Att hitta en källa som är potentiellt outtömlig verkar utopiskt, men mindre än vi tror.

Nuförtiden hör vi ofta om förnybar energi. De senare använder andra energikällor “utan utgångsdatum”, vilket genererar en cykel potentiellt kontinuerliga och outtömliga. Ändå har vissa av dessa energier, som vindkraft till exempel, fördelar och nackdelar för vilka de inte kan definieras som obegränsade.

Ett Boston-baserat företag kan dock ha hittat ett sätt att definitivt vända de övertygelser som har underblåsts de senaste åren, att hitta ett svar på existensen av obegränsad energi.

Obegränsad energi: har en definitiv metod hittats?

Företagets namn är Quaise energi och har i hand sättet att generera oändlig energi. Företaget är en del av MIT, i Massachusetts, och sysslar främst med förnybar energi. De tror att de förverkligar en idé som kan verka absurd men den är mer än genomförbar.

Tanken med företaget är att gräva in i jordens centrumför att härleda oändlig geotermisk energi. De borrtekniker som företaget har utvecklat genom åren har gjort det möjligt för det att börja föreslå idén, genomförbart där temperaturen når 500 grader Celsius.

Idén är jättebra, men är det långt kvar? Hittills är den djupaste utgrävningen som någonsin gjorts av 12 289 meter. För att få geotermisk energi, det kan ta många fler. Fördelarna som skulle kunna dras från sådan förnybar energi är många och den el som kan erhållas skulle vara praktiskt taget oändlig, eftersom värmen växer med 3 grader var 100:e meter.

Andra fördelar är det säkert total eliminering av CO2-utsläppeftersom det inte kommer att finnas någon förbränningsprocess, och växterna skulle vara det ultra tyst jämfört med vindkraftsparker, ofta föremål för klagomål på grund av de ljud de avger.

Relaterade Artiklar

Back to top button