Obegränsad energi: med denna teknik får du det snabbt

ett företag som lanserades 2020 av MIT i Massachusetts, hade en lysande idé omkraft. För att kunna möta planetens energibehov tänkte han faktiskt gräva en mycket djup tunnel.

Energin i fråga är definierad geotermisk och företaget sa att de vill använda sina borrtekniker för att kunna utnyttja jordens naturliga geotermiska energi, där temperaturen är lika med 500 grader Celsius.

Obegränsad geotermisk energi: vad det är och hur det fungerar

Uppdraget är ambitiöst men om det skulle lyckas skulle Quaise Energy ha den definitiva lösningen för att få obegränsad energi. Detta beror på geotermisk den använder inte bränsle och producerar inte avfall. Vi talar om en källa som inte bara är förnybar utan också riklig. Men för närvarande är det djupaste hålet som grävts av människan 12 289 meter på tjugo års arbete.

Det verkar nästan omöjligt att säga så, men med den nya teknik som finns tillgänglig för företaget skulle det lätt kunna uppnås 20 km djup på bara 100 dagar. Enligt en rapport från skulle detta djup vara tillräckligt för nästan hela jordens energibehov. I själva verket skulle förmånerna utvidgas till 95 % av världens befolkning.

Dessutom startade företaget nyligen en mycket viktig insamling där det lyckades bli bra 63 miljoner dollar att initiera ditt projekt inom 2 år. Huvudmålet är att producera så mycket ren energi som möjligt, för att se till att företaget senast 2028 kan erkännas som det första kraftverket matas med jordvärme.

Relaterade Artiklar

Back to top button