Obegränsad energi: Kommer den elektromagnetiska motorn att rädda oss?

Energidiskursen är särskilt på modet den senaste perioden, främst på grund av vad som händer efter konflikten i Ukraina. Nyheter om ämnet dyker upp dagligen från webben, en av dessa är den som gäller elektromagnetisk motorkapabla att tillhandahålla obegränsad energi gratis och för alltid. Kan det vara sant?

Det är en grej som skulle fungera på det något bisarra sättet och som skulle kunna åsidosätta även fysikens lagar. Och redan detta borde få oss att förstå att det i verkligheten är ett verktyg som, även om det fanns, det skulle inte fungera. Faktum är att de vetenskapliga bevisen för dess funktion är obefintliga – och kommer förmodligen aldrig att göra det.

Men ingenjörer och forskare har lyckats göra något riktigt konkret. Uppfinningar som t.ex grafenbatterier och solpaneler på natten det är den mest ackrediterade tekniken för tillfället som definieras som kapabla att ge obegränsad eller, bättre sagt, långvarig energi.

Obegränsad energi: de verkliga uppfinningarna som skulle kunna tillhandahålla den

Grafen är ett mycket flexibelt och motståndskraftigt material som består av ett monoatomiskt lager av kolatomer. Forskare försöker bygga långvariga batterier med detta material, vilket de också skulle kunna ladda mycket snabbt. Sammantaget kan detta verkligen kallas en gränslös energikälla.

Diskursen om solpaneler på natten är lika viktig. Vi pratar om paneler som presenteras i sin klassiska sammansättning men som har den egenheten att de kan generera energi tack vare till ackumulering av solstrålning uppfattas under hela dagen.

Uppfinningarna slutar inte där och det finns andra som testas. De två första är för närvarande de mest ackrediterade att jämföras med termen “obegränsad”.

Relaterade Artiklar

Back to top button