Obegränsad energi: här är det nya batteriet som kommer att lösa alla problem

Att köpa en ny smartphone är aldrig lätt. Det finns olika anledningar till att vi väljer en, men om det finns något som säkert får alla att hålla med så är det så batteritiden.

Ofta visar sig denna faktor vara en avgörande faktor i valet, eftersom många människor letar efter lösningar som kan vara lämpliga för dem på lång sikt. Ett nytt material skulle kunna ge alla nästan obegränsad batterienergi.

Grafen, materialet som ger (nästan) obegränsad energi

Materialet vi talar om är grafen och upptäckten som gjordes av forskarna i kommer att få dig att lägga händerna på ditt huvud. Tydligen kommer de nya grafenbatterierna att ge autonomi till smartphones under en hel vecka.

Experter har utvecklat en prototyp som kan ge autonomi till smartphonen 20 gånger högre till vad ett “standard” litiumjonbatteri skulle kunna ge. Och det är inte allt, för en full laddning är möjlig på några sekunder.

Tack vare denna nya upptäckt kommer det att vara möjligt att ladda vår mobiltelefon på rekordtid utan att behöva omedelbart ansluta den till ett eluttag eller oroa dig för att använda den för att inte låta den rinna ur.

Varför håller inte standardbatterier i flera år?

Ett batteris autonomi tenderar ofta att minska med tiden. Faktum är att efter att ha använt vår smartphone för minst 18 månaderpresenterar den förutnämnda omedelbart kontot med batteriet, som börjar kl fungerar inte som tidigare.

Detta beror på att litiumjoner kan laddas upp ett begränsat antal gånger, från 800 till 1000. I mitten av sin livscykel, på 400, börjar de snabbt att förlorar sin emalj och försämras.

Framtidens batteri är på väg att anlända och vi kan inte förbli absolut likgiltiga inför en sådan händelse. Trots de olika ryktena som talar om oproportionerliga priser, försöker de skapa batterimodeller som kan ekonomisk, ultrabeständig och mycket liten.

Relaterade Artiklar

Back to top button