Obegränsad energi från havet: turbinen som tillåter miraklet

Idéerna om generering av obegränsad energi är så många även om ingen hittills har kunnat leva upp till det som har deklarerats. I Japan håller dock ett välkänt företag på att utveckla en sorts prototyp, eller en turbin som ska placeras under havsytan för att ta den nödvändiga energin från vågorna.

Organisationen, som tar namn av (NEDO), skulle redan ha utvecklat några prototyper, inklusive en riktigt stor turbinvägning 350 ton. Dess placering i havet kan möjliggöra exploatering av havsströmmar, som namnet härstammar från Kairyu.

Obegränsad energi direkt från havet tack vare en turbin: driften liknar den för vindkraftverk

Baserar allt på en par cylindrar 20 m långa precis som flygkroppen kunde strukturen färdigställas som skulle generera energi i direkt koppling till turbinen som är lång 11 m. Allt detta skulle kunna göra det möjligt att få energi helt enkelt genom att exploatera havsströmmar, med ett vederlag lika med ungefär 205 gigawatt av produktionen.

Det finns projekt men tydligen får vi vänta lite till för att se dem i arbete. Placeringen av den beskrivna prototypen bör ske 50 m under havsytan, med den flytkraft som genom att motverka motstånd kommer att kunna ge det vridmoment som krävs för att få turbinerna att fungera. När allt detta inte fungerar skulle samma turbin kunna implementeras men med en kraftfullare anordning som det japanska företaget redan skulle ha förutsett.

Relaterade Artiklar

Back to top button