Obegränsad energi: finns fabeln om den elektromagnetiska motorn?

Energin, som vi känner den idag, kan snart förändras. Det pratas mycket om obegränsad energi, kapabla att lösa alla energiproblem för varje människa. Vad är det som ligger bakom denna fabel?

Idag finns det uppfinningar: grafen, grafin, natt solcellspaneler e verkligen turbiner till sjöss. Den elektromagnetiska motorn förblir dock en dröm för alla eftersom det verkar vara den överlägset bästa lösningen.

Obegränsad energi: är den elektromagnetiska motorn en legend?

Efter enorma framsteg kunde vi erhålla långtidsbeständiga material, både när det gäller batteritid och uthållighet i sig. Grafen är en av dem som kan erbjuda en potentiellt oändlig autonomi. Dess kusin, grafinen, verkar vara ännu bättre.

DE natt solcellspaneler de är en lysande uppfinning, som kan samla stora mängder energi under dagen och kunna utnyttja den även på natten. Därför kommer frånvaron av solljus inte längre vara ett problem.

En annan verkligt otrolig lösning skulle vara att skapa obegränsad energi ur ingenting genom havsströmmar, som ett japanskt företag försöker göra. Faktum är att olika tester bekräftar att detta kan visa sig vara en mer än möjlig lösning och det kommer inte att ta lång tid att få det heller.

Och den elektromagnetiska motorn? Tyvärr är det bara en saga. Efter de olika artiklarna som cirkulerat på webben krävdes det lite för att förstå att det bara är en pseudo-uppfinning som går emot fysikens lagar, alltså utan grund. Endast med de uppfinningar vi nämnde tidigare kan energin vara “nästan” oändlig. Resten är ren fantasi.

Relaterade Artiklar

Back to top button