Obegränsad energi: energi kommer inte längre att vara ett problem i Japan

Japan har äntligen hittat sättet att få obegränsad el. Tydligen har det japanska företaget (NEDO) studerat en innovativ lösning att producera obegränsad energi.

Hur gjorde han? Efter år av studier, testning och konstruktion är den nya metoden för att få obegränsad energi något unik men den har en stark logisk känsla. Tills nu, ingen hade någonsin tänkt på det förut. Låt oss ta reda på nedan den sannolikt viktigaste innovationen någonsin.

Obegränsad energi: Japan vill få det enkelt

Det japanska företaget har för avsikt att skaffa el genom att exploatera havet. Men hur? Allt kommer att göras genom en 330-tons turbin placerad i havet. Projektet heter Kairyu och det är ett ord som översätter “havsström” på italienska.

Strukturen finner sin form med en flygkropp på 20 meter, ett par cylindrar av samma storlek och en turbin på 11 meter. På så sätt skulle havsströmmar utnyttjas, kapabla att generera upp till 205 gigawatt el. Prototypen kommer att placeras kl ca 50 meter under vågorna.

För närvarande är turbinen i testfasen. Om allt går som planerat, funderar det japanska företaget också på att skapa en ännu kraftfullare turbin, 22 meter lång och kan generera 2 megawatt mer.

Japan skulle därför ha hittat det definitiva svaret på den nuvarande elektriska nödsituationen, också kommer att permanent eliminera exporten av fossila bränslen. På grund av den bergiga skärgården skulle det dessutom finnas lite utrymme för andra lösningar – som vindkraftverk eller solpaneler.

Relaterade Artiklar

Back to top button