Obegränsad energi: en startup har planen för att få det

Världen har otaliga resurser som vi ofta inte utnyttjar. Under årens lopp har också fler och fler banbrytande teknologier uppfunnits för att utvinna de grundämnen vi behövde direkt från undergrunden.

Kan energi vara en av dem? Vi pratar ofta om obegränsad energi och en startup tänker verkligen stort. Kan det vara den definitiva vändpunkten? Låt oss ta reda på.

Obegränsad energi: Borrning är lösningen

Det definitiva svaret på alla dessa frågor kan ligga närmare oss än vi tror. Faktum är att jordens kärna är varmare än solen, det skulle vara tillräckligt för att förstå det borrning är lösningenför att frigöra en del av dess värme.

Detta enligt Quaise energien startup född inom MIT 2018, som har presterat bra 40 miljoner dollar i ny finansiering att genomföra sina projekt, uppenbarligen med utgångspunkt från övningarna.

Först och främst kommer berget att förångas, inte brytas, och kommer att ersätta de traditionella spetsarna med strålar av ljus och millimetervågor. Dessa kontaktlösa borrar kommer tränga upp till 20 km in i jordskorpan, det vill säga där berget kan nå temperaturer som överstiger 350 grader Celsius. Vattnet skulle sedan sugas in i hålet, omvandlas till ånga och sedan till energi.

“”, Han säger Carlos Araque, medgrundare och VD för Quaise. “”.

Många undrar om det här projektet verkligen kommer att fungera. Visst, det är något väldigt ambitiöst men (kanske) kan det verkligen fungera. De första testerna bör äga rum till 2024.

Relaterade Artiklar

Back to top button