Obegränsad energi: Det finns inga fler hemligheter, så du får det direkt

är ett företag skapat av MIT i Massachusetts 2020 och fick en fantastisk idé. Tydligen kommer han att gräva en extremt djup tunnel för att få obegränsad energi.

Det ovannämnda är faktiskt geotermisk energi och Quaise Energy bestämde sig för att de ville använda sina banbrytande borrtekniker för att lyckas extrapolera och utnyttja deneftersom temperaturerna också når 500 grader Celsius.

Obegränsad geotermisk energi: hur Quaise Energy-projektet kommer att genomföras

Om MIT-företaget skulle uppnå sitt mål skulle det inte längre råda någon tvekan: han skulle ha oändlig energi till sitt förfogande. Detta beror på att geotermisk energi inte använder bränsle eller avfall och är en förnybar och riklig källa.

Den enda stötestenen är att det hittills är det djupaste hål som någonsin grävts av människor 12 289 meter på tjugo års arbete. Men Quaise Energy kommer inte att stanna vid detta hinder, eftersom det har teknologier som kan uppnå på bara 100 dagar 20 km djup.

New Atlas säger i en av sina rapporter att detta djup skulle vara tillräckligt för nästan hela jordens energibehov. I själva verket skulle fördelarna vara användbara till 95 % av världens befolkning.

Företaget har nyligen startat en insamling för att hjälpa till att förverkliga sitt projekt. Investerare tror på det, så mycket att det har samlats in väl 63 miljoner dollar att påbörja arbetet i 2 år. Målet är att producera en mycket stor mängd ren energi, så att företaget senast 2028 kan erkännas som det första kraftverket som drivs av geotermisk värme.

Relaterade Artiklar

Back to top button