Obegränsad energi: är det möjligt att omvandla rörelse till energi?

Det är möjligt att få obegränsad energi direkt från rörelse? Den revolutionära kommer från Singapore piezoelektriskt tygkapabel att omvandla varje enskilt tryck den tar emot till elektricitet.

Materialet skapat av forskarna i Nanyang Technological University (NTU) of Singapore strävar efter att vara en potentiellt bärbar produkt som lämpar sig för dagligt bruk. Faktum är att den är stark, flexibel och vattentät.

Som också nämnts i artikeln publicerad på, kommer dess framgång från en sammansatt handling av peroskit nanofibrer och polymerer (PVDF-HFP och SEBS). Detta är kapabelt att motstå extrema mekaniska deformationer (tvätt, vikning och skrynkling) utan att förlora effektivitet och bibehålla en elektrisk effekt upp till 5 månader.

Lee Pooi Seen materialvetare och NTU-docent, förklarar att tidigare “

Obegränsad energi: här är receptet på piezoelektriskt tyg

För att börja tillverka den nya piezoelektriskt tygskapade forskare initialt en töjbar elektrod genom att screentrycka ett bläck i silver och (gummiliknande blandning) för att göra den mer elastisk och vattentät.

Elektroden är fäst på en bit nanofibertyg gjord av två huvudkomponenter: PVD-FHPFen polymer som producerar en elektrisk laddning när den komprimeras eller sträcks, t.ex blyfria perovskiter.

Elektricitet produceras på två sätt: när den pressas eller pressas (piezoelektricitet), och när den kommer i kontakt med andra material, som läder- eller gummihandskar.

Efter dessa händelser lyckas tyget generera 2,34 watt per kvadratmeter, användbar för att driva små elektroniska enheter, såsom lysdioder och kommersiella kondensatorer. “

Relaterade Artiklar

Back to top button