O2Switch recension (2022): referensmellanerbjudandet

logo_o2switch_big.png

O2switch är baserat i Clermont-Ferrand och är ett franskt företag som har marknadsfört värderbjudanden sedan 2003. 2009 öppnade det sitt första datacenter i Frankrike. Företaget förklarar att det är 100 % oberoende och sköter sina egna datacenter från början till slut utan mellanhand, vilket gör att det kan stiga i rankningen av de bästa webbvärdarna.

Utan att ge en exakt siffra hävdar O2switch att en kundbas består av “hundratusentals företag och privatpersoner”.

Sammanfattning

Boendeerbjudandet

Om det kan vara svårt att navigera i mängden av erbjudanden som erbjuds av värdar, på O2switch är det enkelt: det finns bara ett.

För 5 € exkl. moms/månad har användaren obegränsat lagringsutrymme, ett domännamn som erbjuds för skapande eller överföring och obegränsad trafik. Antalet FTP-konton eller underdomäner är också obegränsat, liksom postlådorna på 500 MB (baserade på Roundcube- eller Horde-applikationerna).

Servrarna är kompatibla med PHP men även Perl, Ruby, NodeJS eller Python utan någon begränsning på antalet MySQL, MariaDB eller PostgreSQL databaser. Softaculous gör det enkelt att distribuera mer än 300 webbapplikationer efter eget val, såsom Wordpress, Gallery, Joomla etc.

På säkerhetssidan tillhandahålls ett “Let’s Encrypt”-certifikat gratis för att säkra HTTP-anslutningen. Vi hittar även en anti DDoS-enhet samt en brandvägg.

O2switch lovar prestanda långt över konkurrenterna. Och av goda skäl kommer sajten att drivas av en maskin utrustad med 12 CPU-trådar och 48 GB minne. När det gäller lagring är dessa inte hårddiskar utan NVMe SSD-minne.

På serversidan, notera även integrationerna av Varnish och LSCache för att öka webbplatsens prestanda med cachehantering för snabbare laddning. Dessa alternativ faktureras i allmänhet utöver tävlingen.

O2Switch

Vem passar detta erbjudande?

Om vi ​​jämför detta unika abonnemang med konkurrenternas, satsar O2switch på att svara mycket exakt på behoven hos det största antalet.

Visserligen finns det abonnemang på 2 eller 3€ billigare, men dessa är generellt sett begränsade både på lagring (vanligtvis hårddisk för den delen) och på FTP-konton, underdomäner eller brevlådor.

Även i mellanklassen kan O2switch konkurrera med de aggressiva kampanjerna hos Hostinger, som för närvarande erbjuder molnhosting för 9,99 € inklusive skatt/månad med till exempel begränsat lagringsutrymme.

Det unika erbjudandet kommer därför att passa välinformerade personer som till exempel har prenumererat på en nybörjarformel med en annan värd och vill migrera till ett mer effektivt erbjudande samtidigt som de får pengarna värda. Konfigurationen kan dock vara lite snäv för utvecklare som vill distribuera rika applikationer där.

O2Switch

Administrationsgränssnittet

O2switch använder cPanel, den universellt erkända administrationskonsolen för att modifiera parametrarna för domännamnet, databaser, e-postmeddelanden eller hosting från topp till botten. Det kommer också att användas för att hantera FTP- eller SSH-åtkomst eller för att distribuera “Let’s Encrypt” SSL-certifikatet.

cPanel kommer att tillåta skapandet av upp till fem andra administratörskonton (kallade Moon-konton) och har specifika avsnitt för att ställa in LiteSpeed ​​​​och XtremCache. Det är också från detta gränssnitt som vi hittar Softaculous och Sitepad Website Builder för en förenklad implementering av en ny webbplats med fördefinierade mallar.

O2Switch har förhandlat fram 20 % rabatt på några flaggskepps Wordpress-plugins som WPChef, SEOPress eller WP Marmite och WP Rocket.

o2cpanel

Säkerhet och prestanda

O2Switchs datacenter finns i Clermont-Ferrand och helt kontrollerade av företaget, ett val som syftar till att ändra konfigurationer snabbare när det behövs. Tekniker finns på plats för att snabbt ingripa.

Företaget har satt upp säker åtkomst samt kameror för övervakning dygnet runt. Rummen är skyddas, fysiskt, av flera säkra och skärmade åtkomster » och utrustad med brandbekämpningsanordningar.

I händelse av ett avbrott tar generatorer över, vilket ” göra det möjligt att upprätthålla service i flera dagar utan elleverantör “. På luftkonditioneringssidan har O2Switch en frikylningsmekanism som använder kall utomhusluft. Datacenter kan kylas ner ordentligt till en utomhustemperatur på +52°C.

Det är viktigt att notera att O2Switch uppfyller certifieringen Tier 4. Detta är den högsta tillgänglighetsnivån med en garanterad drifttid på 99,995 %. I praktiken går servrarna aldrig ner mer än 48 minuter per år.

O2Switch

Att testa en webbserver beror på ett antal faktorer och resultaten är endast för referens. Helst läggs samma webbplats online på var och en av webbvärdarna. Resultaten kommer dock endast att gälla för det senare. Prestandan beror på webbplatsens natur, dess kod, elements cachning eller användningen av ett CDN (innehållsleveransnätverk).

Vi har därför beslutat att returnera resultaten av Bitcatcha för hemsidan på webbplatsen för varje webbhotell, var och en värd på sin egen infrastruktur. Här gäller siffrorna för O2Switch.fr:

 • A+ betyg: svarstid mindre än 180 ms;
 • Anmärkning A: svarstid mellan 181 ms och 210 ms;
 • B+ betyg: svarstid mellan 211 ms och 220 ms.

O2Switch8

Om du inte längre är nybörjare och funderar på att migrera din webbplats till ett tekniskt lite mer avancerat men inte för dyrt erbjudande, är 02Switch något för dig. Prestandan är korrekt men framför allt kommer infrastrukturen att ge dig carte blanche med stöd inte bara av PHP utan även Perl, Ruby, NodeJS eller Python

Mest

 • Tier 4 Data Center i Frankrike
 • Ett unikt och tydligt erbjudande
 • Robust infrastruktur oavsett projekt

De mindre

 • Inget gratis lagringsutrymme
 • Inget självstyrt WordPress-erbjudande

Tjänster10

Pris9

Infrastruktur10

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Kolla in våra andra recensioner av värdtjänster:

 • Hostinger Review (2021): Är det den snabbaste värden på marknaden?
 • LWS Review (2021): Det billigaste webbhotellet
 • HostPapa Review (2021): Ett gediget erbjudande på ingångsnivå
 • OVH recension (2021): den europeiska ledaren
 • Amen: allt-i-ett-lösningen för företag
 • IONOS recension av 1&1 (2021): den europeiska dinosaurien
 • Opinion Ikoula (2021): det galliska molnet
 • Scaleway recension (2021): värd med gratis sås
 • Planethoster recension (2021): perfekt för att komma igång gratis

Relaterade Artiklar

Back to top button