NZXT Lift-test: en första ganska välfödd spelmus?

NZXT Lyfttest © Matthieu Legouge

NZXT är välkänt för sina kyllösningar och PC-fodral och försöker ta sig in på marknaden för kringutrustning. Den kaliforniska tillverkaren har verkligen presenterat sin första speltangentbordFunktionen, åtföljd av mus vi testar idag: NZXT Lift.

NZXT går in på marknaden för kringutrustning för spel, och börjar med grunderna: tangentbord och mus.

PC-fodralspecialisten ville dock sticka ut från början med ett koncept som sällan finns och särskilt bland mer diskreta tillverkare. NZXT lämnar verkligen stora anpassningsmöjligheter för sina två första enheter. Allt händer på varumärkets officiella webbplats, med ett komplett gränssnitt för att anpassa dess kringutrustning, som redan är fallet för att bygga din personliga dator. Naturligtvis, å andra sidan, är anpassningsalternativen mycket mindre viktiga för en mus än för en komplett PC eller till och med för Function-tangentbordet.

NZXT Liftanpassning © NZXT

Men är denna NZXT Lift åtminstone värd sin vikt i jordnötter? Marknadsförd till priset av 59 € verkar den minimalistisk och fokuserar framför allt på komfort, lätthet och prestanda. Vi ger dig vår åsikt om denna nya leksak utan ytterligare dröjsmål.

Sammanfattning

NZXT Lift Datablad

Ergonomi

Använda sig av
Spelare

Antal knappar
6

Typ av roulette
Dubbelriktad

Lateralitet
Högerhänt mus

Styrboll
Nej

Vertikal mus
Nej

tyst mus
Nej

Tekniska egenskaper

mustyp
Optisk

Optisk upplösning
16 000 dpi

Trådlös
Nej

Datorgränssnitt
USB

Medföljande programvara
NZXT CAM

Fysiska egenskaper

Kabellängd
2m

Vikt
67g

Justerbar vikt
Nej

Bakgrundsbelysning
Ja (RGB)

En getingmidja för en fjäderviktare

Som vi har sett förlitar NZXT sig mycket på spelarnas önskan att anpassa sin kringutrustning: såväl utseendemässigt som funktionalitet och känsla. För NZXT Lift innebär detta inte många möjligheter. Om vissa tillverkare som Mad Catz har gjort modularitet till sin hobbyhäst, är enkla och lätta möss, som Liften, framför allt designade för sin minimalism. Faktum är att anpassning här handlar om att välja mellan 6 olika färger, för själva musen, dess bas och dess 2-meters USB-kabel. Perfekt att anpassa till färgerna i vår installation, det stannar där.

NZXT Lyfttest © Matthieu Legouge

När det gäller hantering gör NZXT Lift ett bra intryck från första kontakten. Å andra sidan tror jag att dess design är avsedd mycket bättre för en publik med medelstora till små händer. Musen är ganska lång, men ganska kompakt, samtidigt som den är ihålig mot mitten på sina två kanter. Ett grepp handflatans grepp är helt klart idealisk klogrepp förblir bekväm, medan fingertoppsskrivning är knepigt i mitt fall.

NZXT Lyfttest © Matthieu Legouge

Dess symmetriska karaktär är märkbar; det handlar dock om subjektivitet. En del kommer att föredra en mus med en fungerande högerhänt design, där andra kommer att passa alldeles utmärkt med en mus som kanske saknar lite karaktär och identitet. Det som är olyckligt med Liften är att den inte pressar detta symmetrikoncept till det yttersta och inte är helt ambidextrous. En vänsterhänt kommer förvisso inte att ha några svårigheter i greppet, men kommer inte ha nytta av tumknapparna på högerkanten. Endast en version där skivknapparna är ordnade till vänster är för närvarande tillgänglig.

NZXT Lyfttest © Matthieu Legouge

Men NZXT vet hur man anpassar sig till en marknad. Nu är det dags för “fjäderviktiga” möss. I getingmidjan tillför Liften måttlig vikt med endast 67 gram på vågen. Detta ger komfort att använda, ansträngningarna är mindre för att flytta musen, som med andra modeller av denna typ (som vårt test SteelSeries Aerox 3), görs glidning, lyft och flyttning av musen mer flytande.

NZXT Lyfttest © Matthieu Legouge

För övrigt verkar NZXT vara felfri. Lång och flexibel kabel, lätt och robust plast, klickar separerade från muskroppen, hjul med halkfri beläggning; totalt sett gör NZXT Lift ett bra intryck med en bra byggkvalitet för en fältmus av denna typ. När det gäller skridskorna ger de utmärkt glid, inte mycket att klaga på på den här sidan, speciellt på en produkt vars försäljningspris förblir måttligt jämfört med andra märken.

Funktioner och kompletterande programvara

NZXT fokuserar återigen på det väsentliga när det kommer till funktionalitet. Sanningen att säga är det en ganska vanlig trådbunden mus som gör vad den ska göra och gör det bra. Dess hjul, till exempel, nöjer sig med tvåvägsrullning, men dess skåror är perfekt och distinkt markerade, dess skivknappar är lyhörda och välplacerade, medan knappen förknippad med känslighet har intresse av att vara närvarande och att kunna vara ommappad.

NZXT Lyfttest © Matthieu Legouge

Du måste gå igenom NZXT CAM-programvaran för att dra nytta av ett bredare utbud av funktioner. Detta är tillverkarens allsidiga verktygslåda. Det finns många flikar för att hålla ett öga på din maskin med övervakningsmenyn, systemspecifikationer, speltidsrapporter och naturligtvis allt som har med överklockning, kylning eller belysning att göra. Gränssnittet är återigen enkelt, omöjligt att gå vilse. Å andra sidan finns det några irriterande små saker att notera… Till exempel faktumet att det inte går att ändra storlek på mjukvarufönstret för att få alla alternativ i en meny på ett ögonkast – hej NZXT!

NZXT CAM
NZXT CAM
NZXT CAM

Menyn som intresserar oss kallas helt enkelt “mus”. Den ställer in sensorns känslighet (i steg om 100 DPI) på 4 nivåer, pollingfrekvensen eller lyfthöjden (2 eller 3 mm). Den innehåller också en makroredigerare och en musknappsmappningsfunktion. RGB-belysning ingår med en del trevliga effekter, men långt ifrån nödvändigt. Det sker under musen, genom två små remsor som visas på våra bilder.

NZXT Lyfttest © Matthieu Legouge

Slutligen, vi uppskattar att hitta ett minne integrerat i liften. Det låter dig spara upp till 4 profiler, vilket inte är dåligt. Att byta från en profil till en annan är lätt som en plätt med CAM Software.

Prestanda

Inget att klaga på på prestationssidan. Eftersom vi är en trådbunden mus är vi redan av med den ibland svåra frågan om trådlös signal och autonomi. Det måste sägas att Liften ger en bra känsla av att glida på vår tygmatta, samtidigt som dess kabel inte stör oss en enda sekund under våra upprepade frag-sessioner.

Du kan lita på kontaktorer och en optisk sensor som redan har bevisat sig tidigare. De viktigaste klicken är verkligen utrustade med Omron-switchar, garanterat för 20 miljoner klick. Med tanke på priset som begärts för musen hade vi nog föredragit att ha rätten till den överlägsna modellen, med utökad garanti. Å andra sidan är klicken reaktiva, återgången snabb och bruset är ganska uttalat.

NZXT Lyfttest © Matthieu Legouge

På sensorsidan ger Pixart 3389 fullständig tillfredsställelse. Noggrannhet, spårning, lyftning, optiska sensorer i dessa dagar är nästan omöjliga att skylla på, oavsett om det är en billig mus eller en som den har bett oss att spendera tresiffriga siffror på.

NZXT Lift: Clubics åsikt

NZXT hiss7

NZXT missar inte sitt mål och har kunnat producera en första mus som uppfyller de flesta av de nuvarande kraven från spelare. Lätt, behändig, effektiv, den saknar inte mycket så att vi kan rekommendera den med slutna ögon.

Vi beklagar att den är symmetrisk, men inte riktigt ambidextrous (avsaknad av knappar på högerkanten), och speciellt att priset fortfarande är ganska högt för en modell som trots allt verkar ganska klassisk. Det uppskattas också att större händer kommer att ha lite problem med att hitta adekvat komfort med NZXT Lift. Enligt vår mening är den mer avsedd för små och medelstora händer.

Mellan valet av färger, den minimalistiska designen, lättheten och närvaron av effektiv programvara, förlitar NZXT sig på en bra grund för att fortsätta sin fart och utan tvekan erbjuda annan kringutrustning i framtiden.

Mest

  • Symmetrisk design…
  • Enkel och effektiv programvara
  • Lätthet, manövrerbarhet
  • Stort urval av färger
  • Diskret RGB-belysning

De mindre

  • …men inte helt tvåsidigt
  • “Tunn” profil kanske inte är lämplig för större händer
  • Garanterat för 20 miljoner klick “bara”

€78,64

€78,64

Relaterade Artiklar

Back to top button