Nytt rekord för Mercedes EQXX med 1 200 km på en laddning!

Mereced Vision EQXX © Mercedez-Benz

En imponerande energiförbrukning på endast 8,3 kWh, jämfört med 8,7 kWh vid det tidigare rekordet.

I april 2021 lovade Mercedes-Benz en elektrisk med 1 000 km autonomi. Ett år senare reste denna Mercedes Vision EQXX, som gjordes officiell i januari förra året, faktiskt de 1 008 km som skiljer den lilla staden Sindelfingen, som ligger nära Stuttgart i Tyskland, till Cassis, en stad på Côte d’Azur, med en enda laddning. . Men det här rekordet varade bara i några veckor: racerbilen lyckades till slut klara 1 202 km.

På väg till England

Utgångspunkten var alltid densamma. Men föraren av fordonet var inte avsedd för Medelhavets himmelska stränder, utan snarare de regniga slätterna i Perfidious Albion. Destinationen: Silverstone-banan i England.

Resan pågick under två dagar och tog drygt 14 timmar och 30 minuter. Liksom i det första skedde det på reglerade vägar och användes av andra bilister. Vägtrafiken var också ganska upptagen runt Stuttgart och London.

Resultat: Mercedes Vision EQXX visade en anmärkningsvärd förbrukning på 8,3 kWh per 100 km. Under det tidigare rekordet var det 8,7 kWh.

Förutsättningarna var dock inte idealiska: temperaturerna var nära 30°C och belastade kylsystemet mer än under föregående resa. Dessutom användes luftkonditioneringen under en stor del av resan (cirka 8 timmar). Det är troligt att under hösten, med mildare temperaturer, kommer Mercedes Vision EQXX att glänsa igen.

Mereced Vision EQXX © Mercedez-Benz

11 varv till mål

För att avsluta denna demonstration som den skulle, kunde Formel E-föraren Nyck de Vries till och med tömma batteriet helt genom att genomföra 11 varv av Silverstone-banan samtidigt som gummit sattes på.

Tja, upplevelsen måste ha varit mindre spännande än med en Formel E. Mercedes Vision EQXX är faktiskt mer av en kamel än en kapplöpningshäst: det tar 7 sekunder att gå från 0 till 100 km/h, och dess topphastighet toppar i cirka 140 km/h.

Kom ihåg att fordonet inte är avsett att marknadsföras som det är, det fungerar i huvudsak som en innovationsplattform.

Mereced Vision EQXX © Mercedez-Benz

Om samma ämne:
Mercedes tar Tesla med överraskning på självkörande bilar

Källa: CleanTechnica

Relaterade Artiklar

Back to top button