Nytt rekord för den elektriska Hyundai Kona som åkte 790 km på en laddning

Hyundai Kona EV 2022 © Hyundai

Nästan 800 km mellan två laddningar är sträckan tillryggalagd av en Hyundai Kona Electric
. Ett nytt rekord för företaget som ägde rum i Madrid (Spanien) och som ytterligare illustrerar framstegen när det gäller innovation som gjorts på batterierna av elektriska fordon
.

Medan Tesla har dominerat rankingen av elbilar med längst räckvidd på många år, illustrerar denna prestanda den allt hårdare konkurrensen för att locka potentiella konsumenter. Du kommer inte längre att kunna göra tricket med sammanbrottet!

Läs också:
En väg som kan ladda ditt fordon vid 200 kW? Detta är vad Indiana State försöker

En resa på nästan 15 timmar i Spanien

Detta är ett resultat som kommer att tillfredsställa hela Hyundai-gemenskapen, såväl som potentiella köpare av elfordon. Kona Electric-modellen slog därmed företagets självständighetsrekord med en resa på 790 km utan någon uppladdning utförd runt Madrid, på ringvägen M30. Fordonet färdades med en medelhastighet på 52,19 km/h, för en förbrukning på 8,2 kWh/100 km.

Provkörningen genomfördes av tre journalister från dagstidningen El País som turades om att köra. Forskare från Automotive Research Center vid Madrids tekniska universitet hade förseglat fordonets laddningsport innan det lämnade för att autentisera testet. Således cirkulerade denna Hyundai Kona Electric i 15 timmar och 17 minuter.

Utrustad med ett 64 kWh-batteri fulladdat vid avgångstidpunkten, uppnår Kona Electric en prestanda som inte går obemärkt förbi, medan en av elfordons främsta utmaningar handlar om att förbättra deras autonomi. Hyundai Kona Electric är redan känd i stadsområden, med ett genomsnitt på 660 km mellan två laddningar, och har därför förbättrat sin prestanda ytterligare.

Källor: Ren bil
, Rallynyheter

Relaterade Artiklar

Back to top button