Nytt räckviddsrekord för Heuliez elbuss GX 337: 543 kilometer

Heuliez © Iveco Frankrike

Heuliez, en fransk busstillverkare, ett dotterbolag till CNH Industrial som också äger varumärket Iveco, meddelar att det har satt ett nytt självständighetsrekord med sitt GX 337 ELEC-fordon. 543 kilometer har gått på en laddning.

GX 337 ELEC demonstrerar den franska tillverkarens know-how inom design och hantering av elmotorer, vilket avsevärt minskar föroreningar och buller som släpps ut i staden med kollektivtrafik.

Läs också:
NASA testar Joby Aviations flygande taxi för att modellera morgondagens luftrum

543 kilometer och ännu mer

För att validera detta räckviddsrekord ringde Iveco France, som ansvarar för marknadsföringen av Heuliez-busssortimentet, TÜV Nord, som certifierat sortimentet. Testet pågick under två dagar under juli månad mellan 05:30 och 16:00.

För att nå de 543 kilometerna utrustades fordonet med ett batteripaket med en total kapacitet på 335 kWh. I slutet av testet indikerade batterinivån att det fortfarande fanns 3 % autonomi kvar. De 550 kilometerna kunde nästan ha nåtts genom att batterierna tömdes helt, även om fordonet under normala driftsförhållanden laddas om innan batterierna är tomma.

Läs också:
Joby Aviations elektriska flygtaxi åker 240 kilometer, rekord

Överlägsen autonomi under verkliga förhållanden

Iveco Bus hade redan tidigare genomfört ett test på sin testbana. Tillverkaren hade lyckats nå 527 kilometers autonomi. Men detta nya test, utfört under verkliga driftsförhållanden och certifierat av TÜV Nord, har gjort det möjligt att gå ännu längre.

Stéphane Espinasse, president för Iveco France, sa efter detta andra test: ” Vi är glada över detta nya rekord, denna gång satt av en kund under verkliga driftsförhållanden, vilket bevisar förmågan hos GX 337 ELEC att gå ännu längre. »

Föraren, Malte Seek, som tog ratten under hela testet, blev också förvånad över resultatet. Han uttalade särskilt: Jag trodde inte på det, men nu är jag stolt över att ha åstadkommit denna bedrift i stads- och förortsrutter i Braunschweig-regionen inom skolskjuts. »

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button