Nytt produktionsrekord för Tesla, som förutspår ett exceptionellt år 2022

Tesla Model 3 2022 laddning © Camille Pinet

Den amerikanska tillverkaren bekräftar en rekordmånad juni och förbereder offensiven för andra halvan av 2022.

I juni registrerade Tesla det högsta antalet månatliga produktioner i sin historia.

En rekordmånad juni för Tesla

Även om Tesla-köpare måste ha tålamod för att få sin Model X, kör den amerikanska tillverkaren sina fabriker i full fart. Så mycket att Tesla, när de offentliggjorde sina resultat för andra kvartalet 2022, bekräftade att juni hade varit den mest produktiva månaden i dess historia. Aldrig hade företaget tillverkat så många fordon som under den senaste månaden.

Tesla sa inte hur många fordon som producerades totalt i juni, men uppskattningsvis 120 000 elbilar rullade ut från biltillverkarens fabriker förra månaden. Naturligtvis, om Tesla lyckas behålla eller till och med öka denna produktionstakt inom sina Gigafactory Berlin, Gigafactory Texas och Gigafactory Shanghai, bör biltillverkaren ha en imponerande andra halva av 2022.

Enligt China Passenger Car Association skulle Tesla ha sålt omkring 78 000 fordon tillverkade i Kina i juni, en ökning med 142 % jämfört med maj. I slutet av 2022 kan Tesla ha skickat över 1,4 miljoner fordon. För att nu se om Teslas produktionstakt inte kommer att bromsas av leveransproblem med avseende på batterier.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button