Nya Samsung TV-apparater kommer att vara värd för GeForce Now och Stadia

Samsung Gaming Hub © © Samsung

Samsung följer i LG:s fotspår: i ett blogginlägg vid sidan av CES 2022 meddelar tillverkaren att en del av sin nya rada upp av tv-apparater kommer inbyggt att stödja flera applikationer dedikerade till molnspel.

NVIDIAs GeForce NOW och Googles Stadia kommer särskilt att inkluderas och integreras i en ” spelnav med intressanta funktioner.

En funktion som är reserverad för vissa tv-apparater

Till skillnad från LG, som nyligen godkände Stadia att göra en plats för sig själv i appbutiken för sina senaste TV-apparater, kommer Samsung att reservera denna nyhet för sina framtida produkter. Av goda skäl: GeForce NOW och Stadia kommer att integreras i den nya “Gaming Hub”; en portal som samlar inte bara de tidigare nämnda molnspeltjänsterna, utan även HDMI-källorna kopplade till dina spelkonsoler.

Samsungs Gaming Hub kommer att ge spelare möjlighet att snabbt upptäcka och lansera de spel de älskar genom streamingtjänster skriver Samsung på sin blogg. ” Spelare kommer att få tillgång till ett växande leksaksbibliotek tack vare Samsungs partnerskap med industriledare – NVIDIA GeForce Now, Stadia och Utomik – och det är bara början “.

Som noterat Gränsen i hans artikel vet vi fortfarande inte vilken typ av tjänster dessa leverantörer kommer att kunna erbjuda på kompatibla tv-apparater. Vi vet faktiskt att GeForce NOW, till exempel, reserverar 4K för ägare av en Shield TV multimediabox. Frågade, produktchefen spelande av Samsung svarar på arbete på ” ge bästa möjliga servicenivå på plattformen “. Mer information kommer att meddelas närmare lanseringen.

Xbox Cloud Gaming saknas i tjänsten

Vi noterar att bland de tjänster som Samsung valt för sin portal, är Xbox Cloud Gaming (eller xCloud) iögonfallande med sin frånvaro. Desto mer överraskande eftersom tillverkaren och Microsoft tidigare har samarbetat mycket kring molnspel (inklusive kampanjerbjudanden på Samsungs smartphones). Dessutom vet vi att Xbox vill göra sin Game Pass-katalog tillgänglig på fler och fler enheter. TV, i det här fallet, är ett av dess prioriterade mål.

Ett önsketänkande gjord av Microsoft i november 2020, som fortfarande inte har gått i uppfyllelse. Vi förstår därför att tekniken som gör det ännu inte är redo att hitta sin plats på tv-apparater avsedda för allmänheten.

Trots allt, och som vi skrev ovan, kommer Samsungs Gaming Hub även göra det möjligt att hitta sina HDMI-källor kopplade till sina spelkonsoler. Portalen kommer även att erbjuda möjlighet att skapa en gateway (” passera genom ”) godkänner användningen av en Xbox- eller PlayStation-kontroll för att njuta av strömmande spel.

Om samma ämne:
Amazon är mycket intresserad av Proton: snart Windows-spel på tjänsten?

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button