Nya NVIDIA GeForce MX550: under Ampere kommer den att vara 15 % snabbare än sin föregångare

NVIDIA GeForce MX © NVIDIA

Upptäck denna GPU för bärbar dator vilket gör att Ampere äntligen kan nå alla segment av Grafikkort.

GeForce MX450, som släpptes sent, hade varit en relativt överraskande GPU såtillvida att den hade gjort det möjligt för NVIDIA att introducera PCI Express 4.0. Ingen sådan överraskning i dagens tillkännagivande.

Inuti en Lenovo laptop

Genom indiskretioner noterade av våra kollegor från VideoCardz och WCCFTech, får vi veta att NVIDIA i tysthet förbereder sig för att byta dessa GeForce MX till Ampere-arkitekturen. Kom ihåg att GeForce MX450 är designad kring den åldrande Turing.

NVIDIA GeForce MX550 © WCCFTech

De senaste läckorna är kopplade till utseendet i en Geekbench-verktygsdatabas av en ny bärbar dator designad av Lenovo. Maskinen har en Alder Lake Intel Core i7-1260P-processor med 12 kärnor och 16 trådar, med en basfrekvens på 2,49 GHz. Den stöds av 16 GB minne som inget mer är känt om.

Upp 15,3 % jämfört med MX450

Det är dock på sidan av grafikkortet som det är mest intressant. Detta är en fråga om en GeForce MX550 som logiskt sett borde ersätta MX450. GPU:n skulle vara en GA107 med 16 beräkningsenheter för totalt 2 048 CUDA-kärnor.

NVIDIA GeForce MX550 © WCCFTech

På vad som fortfarande kan vara en tidig version är GPU:n klockad till 1,5 GHz och backas upp av 2 GB videominne. Det antas vara GDDR6, förmodligen på en 64-bitars buss för en uppskattad total bandbredd på 80-96 GB/s.

För att ta reda på mer om prestanda måste du förmodligen ha tålamod, men Geekbench OpenCL-testet ger början på ett svar med ett resultat på 15,3 % jämfört med MX450. Inte flamboyant… Det ryktas att NVIDIA skulle kunna prata om allt detta i början av nästa år. Fortsättning följer som man säger.

Om samma ämne:
Mer GeForce RTX 2060 12GB i produktion mycket snart

Källor: WCCFTech, VideoCardz

Relaterade Artiklar

Back to top button