Nya funktioner för dina Wear OS-klockor, inklusive möjligheten att använda Google Maps offline

Samsung Galaxy Watch 5 © © Marc Mitrani för Clubic

Ägarna till anslutna klockor under Wear OS kommer att få mycket efterlängtade nya funktioner i slutet av detta år 2022.

De senaste månaderna har Samsung och Google gått samman för att väga ännu mer på marknaden för uppkopplade klockor.

Google och Samsung hand i hand för framtiden för Wear OS

Den koreanska tillverkaren har verkligen övergett sitt hemoperativsystem Tizen för att anta Wear OS, Googles system dedikerat till anslutna klockor.

Enligt Samsung har detta partnerskap gjort det möjligt för Wear OS att se sin användarbas tredubblas. De två företagen vill därför fortsätta att arbeta tillsammans för att knapra marknadsandelar i denna omtvistade sektor.

Samsung hade också bjudit in Google till sitt Unpacked-event onsdagen den 10 augusti, då den allra senaste Samsung Galaxy Watch 5 presenterades. Sökmotorn utnyttjade sin närvaro på scenen för att göra några tillkännagivanden om framtiden för Wear OS och tillkännage ankomsten av flera nya funktioner.

Nya funktioner som ytterligare kommer att skära av sladden mellan den anslutna klockan och smartphonen

Google introducerade snabbt ett nytt gränssnitt för Play Store på Wear OS. Användarupplevelsen kommer att revideras för att erbjuda fler apprekommendationer på skärmen, samlingar av appar att upptäcka och den mest populära programvaran vid en given tidpunkt. Play Store för anslutna klockor kommer äntligen att se mer ut som sin motsvarighet för smartphones och tillåta användare att upptäcka nya applikationer direkt från handleden.

Wear OS kommer också snart att erbjuda en helt ny version av Google Maps som äntligen kommer att erbjuda möjligheten att skapa rutter från din handled. Idag är en uppkoppling med en smartphone obligatoriskt för att påbörja en resa, men som tur är är det inte längre fallet om några veckor.

Slutligen meddelade Google att i slutet av året kommer SoundCloud- och Deezer-applikationerna att komma till Wear OS. De kommer alltså att ge användarna möjlighet att lyssna på musik offline genom att ladda ner deras album och spellistor till lagringen av deras anslutna klocka. Spotify kommer också att vara i rampljuset, med integration med Google Assistant som gör att du kan spela dina favorittitlar genom ett enkelt röstkommando.

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button