Nya faror på löpande konton: akta dig för dessa bluff-SMS

Stoppa inte i nätfiskeförsök till användarnas nackdel. Särskilt i denna period av stor spänning, av större användning av digitala betalningsverktyg och appar att alltid ha till hands uppgifter om deras löpande konton, hackare skickar fulla attacker, sätta användare i stora problem.

För att identifieras som möjliga offer är alla användare som har en e-postlåda eller ett telefonnummer (och som numera inte har en ännu?). De skickas sedan till användarna meddelanden via e-post eller falsk information SMS, som vanligtvis syftar till att larma mottagaren genom att meddela denne om en förestående stängning av kontot eller spärrning av en inkommande transaktion.

Här är några knep för att undvika att hamna i fällan.

Nätfiske, risken att tömmas av hackare blir allt mer konkret: hur försvarar man sig?

Det är viktigt att känna till mekanismen genom vilken dessa bedragare lyckas lura användare att förstå hur man inte blir offer för det.

För det första har teknikerna förbättrats avsevärt jämfört med för några år sedan: även om det fortfarande är möjligt att hitta varandra e-post med grammatiska eller skrivfel – vilket vanligtvis är otänkbart om det verkligen är vår referensbank att skriva till oss – idag är nätfiskare mycket mer försiktiga. Logotyper, rubrik och färger på posten de är helt förenliga med dem som är anställda av banken de har för avsikt att utge sig för, så det är hård känna igen nätfiske från dessa detaljer.

Det går dock att skärpa synen genom att forska referenser till externa länkar i mejlet: om de ber dig att klicka på en länk nedan för att komma åt ditt konto och kontrollera situationen, vet att den omdirigeringen tar dig till en sida för inmatning av kontodata, som kommer direkt i händerna på nätfiskarna. Därför måste du undvika att klicka på den på något sätt.

Dessutom kan den känna igen ett nätfiskemeddelande också kontrollera avsändarens e-postadress i sin helhet (och inte bara förhandsvisningen som visas, utan den omsluten av ). Om det inte stämmer överens med någon av bankens officiella kontakter kommer det säkert att vara ett bluffmejl.

Relaterade Artiklar

Back to top button